Δεν είναι ακριβώς σπάνιο να βγάζει το φαγητό παραπανίσια λίπη, είτε επειδή προσθέσαμε περισσότερο λάδι ή βούτυρο είτε για ένα σωρό ακόμα παράγοντες που δεν είναι πάντα στο χέρι μας.
Το καλό εδώ είναι πως αν μιλάμε για σούπες, ζωμούς ή σάλτσες, οι λιπαρές ουσίες εμφανίζονται στην επιφάνεια του υγρού, διευκολύνοντας την απομάκρυνσή τους από το σκεύος.
Αυτό το στρώμα λιπαρότητας αρχίζουμε να το αφαιρούμε με την κουτάλα ή με τη βοήθεια του χαρτιού κουζίνας, υπάρχει όμως ένα τρικ που κάνει τη διαδικασία ακόμα ευκολότερη: τα παγάκια.
Τυλίγουμε μερικά παγάκια σε ένα χαρτί κουζίνας και τα ακουμπάμε με το χέρι μας στην επιφάνεια του υγρού. Ο πάγος βοηθά το λίπος να στερεοποιηθεί, αφαιρώντας το με ένα κουτάλι ή ακόμα και με ένα κομμάτι ψωμί.
Σαν να βάζουμε τη σούπα για μερικές ώρες στο ψυγείο δηλαδή, μόνο που εδώ το μαγικό γίνεται πολύ πιο γρήγορα.
Τυλίγουμε μερικά παγάκια σε ένα χαρτί κουζίνας και τα ακουμπάμε με το χέρι μας στην επιφάνεια του υγρού. Ο πάγος βοηθά το λίπος να στερεοποιηθεί, αφαιρώντας το με ένα κουτάλι ή ακόμα και με ένα κομμάτι ψωμί.
Σαν να βάζουμε τη σούπα για μερικές ώρες στο ψυγείο δηλαδή, μόνο που εδώ το μαγικό γίνεται πολύ πιο γρήγορα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου