ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Αυτή η ελληνική λίμνη κρατά ακόμα τον μύθο γύρω από τ’ όνομά της

Υπάρχει μια ελληνική λίμνη η οποία είναι πανέμορφη και ιδιαίτερα γνωστή στην περιοχή που βρίσκεται, δηλαδή στην Κρήτη. Το όνομα αυτής: Βουλισμένη. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια λιμνοθάλασσα που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι.

Είναι γνωστή στους ντόπιους κυρίως ως Λίμνη.

Ξέρουν οι Λασιθιώτες ότι όταν λες λίμνη εννοείς τη Βουλισμένη. Έχοντας διάμετρο 137 μέτρα και βάθος 64 μέτρα δεν έχει μια πολύ μεγάλη έκταση, αλλά παλιότερα η Βουλισμένη δεν συνδεόταν με την θάλασσα, αλλά το νερό της ήταν γλυκό και λόγω της στασιμότητάς του ήταν βούρκος.

Υπάρχουν πολλοί μύθοι με τους οποίους έχει συνδεθεί η λίμνη Βουλισμένη. Ο πιο γνωστός αστικός μύθος είναι ότι πρόκειται για μια λίμνη που δεν έχει πυθμένα.

Και αυτό επιβεβαιώθηκε και επιστημονικά όταν το 1853 ένας Άγγλος ναύαρχος τη βυθομέτρησε. Βρήκε λοιπόν ότι στο κέντρο της η λίμνη έχει βάθος 64 μέτρα.

Προφανώς αυτή η πληροφορία δεν ίσχυε αλλά δεν ξέρουμε και πώς προέκυψε σαν πληροφορία. Το πιο πιθανό είναι ότι αυτή η άποψη αυτή βασίστηκε στο δυσανάλογα μεγάλο της βάθος σε σχέση με την επιφάνειά της. Ή επίσης και σε διαταραχές στην επιφάνεια ή και την στάθμη του νερού που παρατήρησαν οι κάτοικοι κατά τη διάρκεια του σεισμού της Σαντορίνης το 1956, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου