ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυτά είναι τα 11 παράξενα αθλήματα που παρουσιάστηκαν σε διοργανώσεις του παρελθόντος

 Μπορεί οι Ολυμπιακοί αγώνες να ξεκίνησαν και επισήμως χθες στο Τόκιο

ωστόσο αρκετά και αν μη τι άλλο περίεργα αθλήματα έχουν διεξαχθεί, έστω και μια φορά, στην ιστορία των Αγώνων από την αναβίωσή τους το 1896.

Δείτε τα 11 πιο περίεργα αγωνίσματα που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σκοποβολή ζωντανών περιστεριών

Σχεδόν 300 πουλιά εκτελέστηκαν στη μία και μοναδική εμφάνιση αυτού του βάρβαρου σπορ στους Αγώνες του Παρισιού το 1900. Ο Βέλγος, Λεόν ντε Λουντέν σκότωσε πυροβολώντας 21 περιστέρια για να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Ευτυχώς, στην επόμενη Ολυμπιάδα τα ζωντανά περιστέρια αντικαταστάθηκαν από πήλινους στόχους.

Κολύμβηση μετά εμποδίων

Στα λασπωμένα νερά του Σηκουάνα έγινε και πάλι στους Αγώνες του Παρισιού το 1900, η διαδρομή 200 μέτρων. Οι κολυμβητές σκαρφάλωσαν πάνω από κοντάρια και βάρκες πριν περάσουν με… μακροβούτι κάτω από μια σειρά από βάρκες. Ο Αυστραλός, Φρεντ Λέιν πήρε το χρυσό μετάλλιο όπως και στα 200 μέτρα ελεύθερο.

Διελκυστίνδα

Η διελκυστίνδα έγινε σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες της μοντέρνας εποχής από το Παρίσι το 1900 ως την Αμβέρσα το 1920 (σ.σ η Ολυμπιάδα του 1916 ματαιώθηκε λόγω του Α′ Παγκοσμίου Πολέμου). Η κάθε μία από τις δύο ομάδες αποτελούμενες από οκτώ αθλητές, έπρεπε σε διάστημα πέντε λεπτών να τραβήξει 1,8 μέτρα πέρα από τη γραμμή την αντίπαλη. Σε περίπτωση που ο χρόνος ολοκληρωνόταν χωρίς να γίνει αυτό, κέρδιζε η ομάδα που είχε τραβήξει προς την πλευρά της την άλλη πιο μακριά.

Άλμα εις μήκος για άλογα

Το άλμα εις μήκος είναι κλασσικό αγώνισμα του στίβου ενώ η ιππασία συγκαταλέγεται στα πιο ευγενή αθλήματα. Το άλμα εις μήκος για άλογα συνδυάζει αμφότερα και η ΔΟΕ έδωσε το πράσινο φως για μία και μοναδική φορά στους Αγώνες του 1900. Ο Βέλγος Κονστάν φαν Λάνγκεντονκ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 6,10 μέτρα με το άλογο του «Extra Dry». Πάντως το 1991 ο Μάικ Πάουλ πήδηξε σχεδόν 3 μέτρα περισσότερα, πραγματοποιώντας το παγκόσμιο ρεκόρ των 8,95 μέτρων στο άλμα εις μήκος που παραμένει ακατάρριπτο έως σήμερα… 

Άλμα εις ύψος για άλογα

Μαζί με το ιππικό άλμα εις μήκος στους Αγώνες του Παρισιού το 1900 διεξήχθη για μοναδική φορά και το άλμα εις ύψος για άλογα. Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν δύο ιππείς. Ο Γάλλος, Ντομινίκ Γκαρντέρ με τη Κανέλα και ο Ιταλός Τζόρτζιο Τρισίνο με τον Ορέστη. Αμφότεροι πήδηξαν με τα άλογά τους πάνω από μπάρα ύψους 1,85 μέτρων.

Κατάδυση απόστασης

Ο Ουίλιαμ Ντίκεϊ παραμένει χρυσός ολυμπιονίκης στη κατάδυση απόστασης εδώ και 117 χρόνια, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σεντ Λούις στο Μισούρι μιας και το άθλημα δεν επαναλήφθηκε ξανά. Ο Ντίκεϊ έκανε μακροβούτι 19 μέτρων.

Κροκέ

To βασανιστικά αργό αυτό άθλημα έγινε μόνο στην Ολυμπιάδα του 1900. Ωστόσο, είχε ιστορική σημασία καθώς ήταν το πρώτο Ολυμπιακό άθλημα που συμμετείχαν γυναίκες, αν και ως αντίπαλες των αντρών και όχι μεταξύ τους. Η διοργανώτρια χώρα Γαλλία πήρε το χρυσό μετάλλιον σε όλες τις κατηγορίες. Πάντως το κροκέ δεν συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των επόμενων Ολυμπιάδων μιας και φημολογείται πως μόλις ένας (!) θεατής εμφανίστηκε στις εξέδρες.

Αναρρίχηση επί κάλω

Υπήρξε Ολυμπιακό Άθλημα σε πέντε Αγώνες από τους πρώτους της μοντέρνας εποχής στην Αθήνα το 1896, ως και σ′ εκείνους του Λος Αντζέλες το 1932. Οι αθλητές έκαναν αφετηρία καθισμένοι και έπρεπε χρησιμοποιώντας μονάχα τα χέρια τους να αναρριχηθούν πάνω σε σχοινί για 15 μέτρα. Μάλιστα ένας Ελληνας, ο Νικόλαος Ανδριακόπουλος πήρε το χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα καθώς ήταν ο ένας εκ των δύο αθλητών που κατάφερε να φτάσει ως την κορυφή. Το 1904 στο Σεντ Λούις στο Μισούρι, χρυσός ολυμπιονίκης στέφθηκε ο Αμερικανός Τζορτζ Αϊζερ o οποίος μάλιστα είχε το ένα πόδι του ξύλινο!

Ποδηλασία πίστας με δύο θέσεις

Στο άθλημα αυτό δύο ομάδες ισάριθμων αντρών ανά ποδήλατο έκαναν κούρσα άνω των 2.000 χιλιομέτρων. Η ποδηλασία πίστας με δύο θέσεις ήταν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα από το 1908 ως το 1972. Παραμένει ζωντανή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

’Άλμα εις ύψος άνευ φόρας

O θρυλικός Ρέι Ούρι σε άλμα εις ύψος άνευ φόρας το 1908

Υποβρύχια κολύμβηση

Το αγώνισμα αυτό της κολύμβησης έκανε μια και μοναδική εμφάνιση στους Αγώνες του Παρισιού το 1900. Οι κολυμβητές διέσχισαν κάτω από την επιφάνεια του Σηκουάνα απόσταση έως και 60 μέτρων. Κέρδιζαν δύο βαθμούς για κάθε μέτρο που διένυαν και έναν ακόμα για κάθε δευτερόλεπτο που παρέμειναν κάτω από το νερό. Ο Γάλλος Σαρλ ΝτεΒαντεβίλ πήρε το χρυσό μετάλλιο με 188.4 βαθμούς.


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου