ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

«Φώτα, κάμερα, σουβλάκι» και το Hollywood «εισβάλλει» στην Ελλάδα

Το Bloomberg αναφέρεται με άρθρο του στη διάθεση παραγωγών να επιλέξουν την Ελλάδα για να γυρίσουν της ταινίες τους, χάρη στο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς.

Το Bloomberg επιβεβαιώνει ότι το Hollywood έχει στρέψει το «βλέμμα» του στην Ελλάδα και σχεδιάζει να «γυρίσει» ολοένα και περισσότερες κινηματογραφικές παραγωγές, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του ιστότοπου, με τίτλο «Φώτα, κάμερα, σουβλάκι».

Το άρθρο εστιάζει τόσο στο φυσικό τοπίο της χώρας, όσο και στο γεγονός ότι τα στούντιο παραγωγής έλκονται από τις εκπτώσεις φόρου από τις οποίες επωφελούνται.

Όπως σημειώνει η αρθρογράφος, στην Ελλάδα έχουν προγραμματιστεί να κινηματογραφηθούν 140 ταινίες από το 2018. Πρόκειται για μία επένδυση αξίας, περίπου, 170 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνιών.

Στο Bloomberg μίλησε ο παραγωγός της ταινίας «The Enforcer» με πρωταγωνιστή τον Antonio Banderas, η οποία γυρίστηκε εν πολλοίς στη Θεσσαλονίκη. Όπως λέει, αγόρασε έναν χώρο στην πόλη προκειμένου να φτιάξει το πρώτο στούντιο που θα ανήκει σε στούντιο του Hollywood. «Η Ελλάδα είναι πολύ ελκυστική ως τοποθεσία και προσφέρει διαφορετικά τοπία που δεν έχουν εκτεθεί υπερβολικά στην κινηματογράφηση», ανέφερε ο πρόεδρος της Millenium, Jeffrey Greenstein.

«Η έκπτωση φόρου κάνει την Ελλάδα ακόμη πιο ελκυστική», παρατήρησε και συμπλήρωσε πως η χρηματοδότηση των εκπτώσεων φόρου είναι εγγυημένη μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Μάλιστα, μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 75 εκ. ευρώ για το διάστημα 2018–2022, με τους κινηματογραφιστές να επιθυμούν επέκταση του προγράμματος.

Με βάση το άρθρο, η ελληνική κυβέρνηση υπολογίζει ότι με τις νέες παραγωγές θα «ανοίξουν» πάνω από 35.000 θέσεις εργασίας. Ακόμη, οι υποστηρικτές του προγράμματος κάνουν λόγο για θετικές επιπτώσεις για τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου