Δεν αρκεί να κάνουμε εντατική γυμναστική για ένα συγκεκριμένο διάστημα ή να κόψουμε την ζάχαρη και το βούτυρο για δύο μήνες.
Η πραγματική αλλαγή στην υγεία μας έρχεται όταν αρχίζουμε να υιοθετούμε ευεργετικές συνήθειες-αυτές που βελτιώνουν σε βάθος χρόνου την ζωή μας.
Και αυτές, επιτυγχάνονται με μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές στην καθημερινή ρουτίνα.
Αυτές είναι οι συνήθειες που υιοθετούν οι άνθρωποι που είναι σε φόρμα.
Όχι αυτοί που είναι υπερβολικά γυμνασμένοι ή εκείνοι που στα μπαρ πίνουν μόνο νερό, αλλά οι καθημερινοί, υγείς άνθρωποι που έχουν μάθει και εμπεδώσει την αξία του μέτρου στις επιλογές τους.
1.Γυμναστική τακτικά, έστω λίγη
Ακόμα και αν έχεις μόνο 10-15 λεπτά για την προπόνηση σου, επιβάλλεται να προπονηθείς έστω και για λίγο.
Το θέμα είναι να παραμείνεις δραστήριος ακόμα και αν δεν μπορείς να έχεις κάθε μέρα τις ιδανικές συνθήκες προπόνησης και την κατάλληλη διάρκεια.
Το να είσαι εξαντλημένος ή με ένα σωρό υποχρεώσεις στο κεφάλι σου δεν σημαίνει ότι έχεις δικαιολογία για να παραλείψεις έστω μια μικρή προπονητική μονάδα.
Κάθε ενέργεια έχει σημασία, κράτα αυτό στο μυαλό σου την επόμενη φορά που θα συνειδητοποιήσεις ότι έχεις ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας για να κάνεις μερικά push-ups ή ασκήσεις για τα χέρια.
2. Λιγότερο αλκοόλ, περισσότερο νερό και φυσικούς χυμούς
Είναι υψηλής σημασίας να ελέγχεις την πρόσληψη υγρών.
Πολλά ποτά, όπως τα τύπου Cola (συμπεριλαμβανομένων και των light), ο επεξεργασμένος χυμός φρούτων, τα ανάμεικτα φρουτοποτά, οι επεξεργασμένοι και ζαχαρωμένοι καφέδες, τα παγωμένα τσάγια και το αλκοόλ, βλάπτουν την υγεία σου και κυρίως μακροπρόθεσμα.
Ένα ποτήρι νερό όταν ξυπνάς και ένα πριν κοιμηθείς, ένας φρεσκοστυμμένος χυμός μες στη μέρα και μέτρο στο αλκοόλ θα βοηθήσουν σημαντικά.
Νερό άφθονο χρειαζόμαστε και ανάμεσα στα γεύματα!
3. Ύπνος, ύπνος, ύπνος
Εάν έχεις στερηθεί τον ύπνο, γνώριζε πως όχι μόνο καταστρέφεις το σώμα σου, αλλά και την πνευματική σου υγεία.
Τα κακά πρότυπα ύπνου διαταράσσουν τη φυσική λειτουργία του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της ορμονικής ρύθμισης, του μεταβολισμού, της όρεξης, της ενέργειας και πολλών άλλων ενεργειών.
Όταν είσαι κουρασμένος/η, δεν έχεις την ίδια αποφασιστικότητα, ενέργεια, δύναμη, αντοχή, ούτε ρυθμίζεται σωστά η πέψη και η όρεξη.
4. Μην Αφήνεις την διάθεση σου να σε κατευθύνει
Είναι σίγουρα αλήθεια ότι πρέπει να «ακούσεις» το σώμα σου, όμως χρειάζεται επίσης να μην το κάνεις σε βάρος των στόχων σου.
Η διάθεση ανεβαίνει με την ελαφριά άσκηση και αυτό είναι στο χέρι μας. Επίσης, όταν νιώθουμε ότι πεινάμε, είναι πιθανότερο να διψάμε.
5. Μαγείρεμα και όχι delivery
Ακόμα και όταν παραγγέλνουμε υγιεινά, δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόση ζάχαρη έχει η σως της σαλάτας ή πώς ζυμώθηκε το μοσχαρίσιο μπιφτέκι μας.
Είναι καλύτερο να μαγειρεύουμε, να έχουμε έλεγχο των συστατικών και των ποσοτήτων.
Μαγειρεύοντας, κάνεις και οικονομία, αλλά περνάς επίσης δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σου.
Μέσα από νέες συνταγές, θα κινητοποιείσαι για θρεπτικότερη και υγιεινότερη διατροφή.
in.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου