ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πιο επικίνδυνο δέντρο στον κόσμο



Σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες, το πιο επικίνδυνο δέντρο στον κόσμο είναι το μανσινέλ, που συνήθως συναντάται στο Μεξικό, την Κεντρική Αμερική, την Καραϊβική και τη Φλόριντα. Παρακάτω θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πιο επικίνδυνο δέντρο στον κόσμο και τι μπορεί να προκαλέσει στον άνθρωπο.


Ο κορμός ενός μανσινέλ είναι αυτό που πρέπει να προσέχει κανείς, και πιο συγκεκριμένα τον δηλητηριώδη και όξινο λευκό χυμό γάλακτος που αναβλύζει από αυτόν. Οποιαδήποτε επαφή του δέρματος με το χυμό του δέντρου μπορεί να δημιουργήσει φουσκάλες στο δέρμα, ακόμη και τύφλωση στην περίπτωση που αγγίξει κανείς τα μάτια του, αφού προηγουμένως τα χέρια του έχουν έρθει σε επαφή με τον κορμό του.

Τι γίνεται όταν βρέχει;

Σύμφωνα με το Γκίνες και όσα αναφέρει το grunge.com, το να στέκεται κανείς κάτω από το δέντρο όταν βρέχει είναι αρκετό για να προκαλέσει φουσκάλες στο δέρμα, εάν βρέχεται από τις σταγόνες της βροχής που περιέχουν το χυμό του δέντρο. Επιπλέον, μια μόνο μπουκιά από το μικρό πράσινο φρούτο του που μοιάζει με πράσινο μήλο προκαλεί φουσκάλες και έντονο πόνο και μπορεί να αποδειχθεί μοιραία. Οι ειδικοί, μάλιστα, προειδοποιούν ότι το φαινομενικά ακίνδυνο σνακ μπορεί να προκαλέσει εσωτερική αιμορραγία, σοκ και βακτηριακή υπερμόλυνση.




Ένα σημερινό ισπανικό όνομα για το δέντρο είναι το manzanilla de la muerte («το μικρό μήλο του θανάτου») ή árbol de la muerte («δέντρο του θανάτου»). Αξίζει, επίσης, να γνωρίζει κανείς ότι ακόμα και το κάψιμο ενός τέτοιου δέντρου μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς ο καπνός που προκύπτει μπορεί να προκαλέσει τύφλωση στην περίπτωση που φτάσει στα μάτια ενός ατόμου.


Ο μύθος λέει ότι το δέντρο σκότωσε ακόμη και τον φημισμένο εξερευνητή Χουάν Πόνσε ντε Λεόν, ο οποίος οδήγησε την πρώτη ευρωπαϊκή αποστολή στη Φλόριντα το 1513, σύμφωνα με το Mother Nature Network. Η ιστορία λέει ότι ένα μέλος μιας ιθαγενούς φυλής πρόσθεσε χυμό από το μανσινέλ για να δηλητηριάσει τα βέλη του, που χτύπησαν τον Πόνσε ντε Λεόν κατά τη διάρκεια μιας μάχης του 1521. Ο κατακτητής κατέφυγε στην Κούβα όπου τελικά πέθανε από τα τραύματά του.

Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου