ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Δύο είδη τροφίμων που πρέπει να αποφεύγετε για να έχετε μακροβιότητα και υγεία



Η μακροβιότητα για να επιτευχθεί απαιτεί να είστε πιο προσεκτικοί στο τι τρώτε καθώς η απερίσκεπτη διατροφή χωρίς δηλαδή να καταναλώνετε τροφές υγιεινές συμβάλει στο να νοσήσετε από καρκίνο, διαβήτη ή να εμφανίσετε καρδιακές παθήσεις.


Κατά συνέπεια, πρέπει να αποφεύγετε δύο είδη τροφών προκειμένου να θωρακίσετε την υγεία σας. Για να ζούμε υγιεινά σημαίνει πως επιβάλλεται να γνωρίζουμε ποια είναι τα τρόφιμα που καταναλώνουμε και ποια δυνητικά επιβλαβή συστατικά μπορεί να εμπεριέχουν.


Οι κατασκευαστές συσκευασμένων προϊόντων χρησιμοποιούν χρωστικές ουσίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν δραστικά την υγεία μας σε βάθος χρόνου

Τα συστατικά που είναι επιβλαβή για την υγεία και συνδέονται με την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου

Η κατανάλωση τεχνητών χρωστικών τροφίμων αυξήθηκε κατά 500% τα τελευταία 50 χρόνια με τα παιδιά να είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές.

Οι χρωστικές τροφίμων είναι χημικές ουσίες που αναπτύχθηκαν για να ενισχύσουν την εμφάνιση των τροφίμων δίνοντάς τους τεχνητό χρώμα. Με την πάροδο των ετών, έχουν αναπτυχθεί εκατοντάδες τεχνητές χρωστικές τροφίμων, αλλά η πλειοψηφία απ’ αυτές έχει βρεθεί ότι είναι τοξικές και θα μπορούσαν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τη μακροζωία.

Οι χρωστικές ουσίες

Οι χρωστικές τροφίμων Κόκκινο 40, το Κίτρινο 5 και το Κίτρινο 6 μπορεί να περιέχουν μολυσματικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο.Η βενζιδίνη, το 4-αμινοδιφαινύλιο και το 4-αμινοαζοβενζόλιο είναι πιθανές καρκινογόνες ουσίες που έχουν βρεθεί σε βαφές τροφίμων. Ο FDA υπολόγισε το 1985 ότι η κατάποση ελεύθερης βενζιδίνης αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου ελάχιστα πριν το όριο «ανησυχίας»

Το χρώμα καραμέλας ένοχο για καρκίνο

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο John Hopkins και επικαλείται το express. com, διερευνήθηκε o κίνδυνος καρκίνου στο χρώμα καραμέλας στα αναψυκτικά και η έκθεσή της στην 4-μεθυλιμιδαζόλη.

«Τα αναψυκτικά, συμπεριλαμβανομένων των σοδών καταναλώνονται ευρέως σε όλο τον κόσμο. Να σημειωθεί πως το χρώμα της καραμέλας που παράγεται δημιουργείται με ενώσεις αμμωνίου» αναφέρει η μελέτη. Και συνεχίζει: «Η χρήση αυτών των ενώσεων για την παραγωγή χρώματος καραμέλας μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό 4-μεθυλιμιδαζόλης (4-MEI).

Το χρώμα της καραμέλας προστίθεται σε πολλά ποτά που καταναλώνονται ευρέως ως χρωστική ουσία. Οι καταναλωτές αυτών των ποτών μπορούν να εκτεθούν σε 4-MEI, ένα πιθανό καρκινογόνο που σχηματίστηκε κατά την παρασκευή του. Η μελέτη αξιολόγησε την έκθεση σε 4-MEI και τους κινδύνους που προκύπτουν από τον καρκίνο που αποδίδονται στην κατανάλωση αυτής της κατηγορίας αναψυκτικών».Συμπερασματικά, το χρώμα καραμέλας που χρησιμοποιείται για να δώσει τη γεύση κόκα κόλας και τη γνωστή σκούρα απόχρωσή τους μπορεί να εμπεριέχει καρκινογόνα ουσία.

Προσθήκη κρυφής ζάχαρης


Η διατροφή που είναι πλούσια σε ζάχαρη έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία ανεξάρτητα από την πιθανή ή μη παχυσαρκία. Η κατανάλωση προϊόντων πλούσια σε ζάχαρη συσχετίζεται με ασθένειες όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις, οπότε η μείωση της ζάχαρης στη διατροφή μπορεί να καθυστερήσει τη γήρανση στους ανθρώπους προλαμβάνοντας μεταβολικές ασθένειες βελτιώνοντας τη συνολική υγεία.

sputniknews. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου