ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Καφές: Το κόλπο για την ενέργεια που κάνουν δρομείς και λειτουργεί ως νόμιμο ντόπινγκ

Ο καφές έχει ευεργετικές ιδιότητες αρκεί να καταναλώνεται έξυπνα..  

Εκατομμύρια άνθρωποι πίνουν καφέ ως ένα είδος δυναμωτικού, αλλά όταν το κάνουν συχνά τα ευεργετικά του αποτελέσματα μπορεί να χαθούν καθώς το σώμα γίνεται ανθεκτικό.

Η ερευνήτρια από τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών Τατιάνα Μπλοζίνα εξήγησε στο Sputnik δύο αποτελεσματικούς τρόπους για να ενισχύσετε την επίδραση του καφέ.
«Ο καφές χάνει την αποτελεσματικότητά του εάν λαμβάνεται σε μεγάλες ποσότητες, γιατί ο οργανισμός τον συνηθίζει και γίνεται λιγότερο δεκτικός σε αυτόν. Για να είναι ισχυρότερο το αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται να αυξηθεί, αλλά, αντίθετα, να μειωθεί η κατανάλωση καφέ. Οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων κάνουν αυτό το κόλπο: αρνούνται να πιουν καφέ για δύο ή τρεις εβδομάδες και μετά τον πίνουν πριν τον αγώνα και η διεγερτική του δράση αυξάνεται σημαντικά. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούν τον καφέ ως νόμιμο ντόπινγκ» ανέφερε η Τατιάνα Μπλοζίνα.


Πρόσθεσε ότι υπάρχει μια άλλη τεχνική για να έχετε το πιο αναζωογονητικό αποτέλεσμα από τον καφέ και ονομάζεται power nap που σημαίνει να παίρνετε έναν ενεργητικό υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Μπορείς να πίνεις ένα φλιτζάνι καφέ πριν από τον γρήγορο ύπνο. Η καφεΐνη αρχίζει να επιδρά μετά από περίπου τριάντα λεπτά, οπότε αν κοιμηθείς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πρώτον, το σώμα σου θα επανεκκινήσει μετά από λίγη ώρα. Και δεύτερον, όταν ξυπνήσεις, η καφεΐνη θα έχει διπλό αποτέλεσμα: θα ξεκουράζεσαι και το σώμα θα λαμβάνει μια ποσότητα ενέργειας» εξήγησε.

Σε περίπτωση που ο καφές δεν δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ερευνήτρια, αξίζει να δοκιμάσετε άλλες μεθόδους χωρίς καφέ για να αυξήσετε την ενέργεια στον οργανισμό.
«Υπάρχει μια σειρά από προϊόντα που περιέχουν επίσης καφεΐνη, και όχι σε πολύ μικρότερη ποσότητα, όπως το δυνατό μαύρο τσάι, το πράσινο τσάι κ.λπ. και πιθανόν με την κατανάλωσή τους δεν θα έχετε την ανάγκη για επιπλέον ενεργειακή ώθηση με την κατανάλωση καφέ» κατέληξε η Τατιάνα Μπλοζίνα.


sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου