ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Δεν κοιμάστε εύκολα; Το απλό κόλπο που μπορείτε να κάνετε για έναν καλό ύπνο


Οι περισσότεροι από εμάς, είμαστε σε μια συνεχή προσπάθεια για να βρούμε έναν τρόπο για να έχουμε έναν καλό ύπνο. Υπάρχουν πολλές και διάφορες θεωρίες, τεχνικές και συμβουλές για έναν γλυκό και αδιάκοπο ύπνο τη νύχτα. 
Μία από αυτές που για πολύ κόσμο πετυχαίνει, είναι το διάβασμα μόλις έξι λεπτά, πριν κοιμηθείτε.

Χαλαρώνοντας τον εγκέφαλό σας με τρόπο που δεν μπορεί το Netflix πριν τον ύπνο, αυτό το απλό κόλπο βελτιώνει τον ύπνο και βάζει τέλος στην ύφεση της ανάγνωσης. Με αυτόν τον τρόπο θα βρείτε πλέον και τον χρόνο που δεν έχετε μέσα στη μέρα για να διαβάσετε.

Το 2009, το Πανεπιστήμιο του Sussex διεξήγαγε έρευνα που διαπίστωσε ότι η ανάγνωση ενός βιβλίου μείωσε τα επίπεδα άγχους κατά 68%, ξεπερνώντας άλλες δραστηριότητες, όπως η βόλτα ή ένα φλιτζάνι τσάι. 

Ο ερευνητής και γνωστικός νευροψυχολόγος Δρ Ντέιβιντ Λιούις, εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει επειδή η συνεχής ανάγνωση είναι κάτι περισσότερο από μια απόσπαση της προσοχής και, αντίθετα, προσφέρει την ευκαιρία να εμπλακεί κανείς στη φαντασία του συγγραφέα και να εισέλθει σε μια αλλοιωμένη κατάσταση συνείδησης που χαλαρώνει τον εγκέφαλο.

Έξι λεπτά ακούγονται εύκολα - και είναι - έτσι δοκιμάστε να τα χρησιμοποιήσετε ως τη ρουτίνα σας πριν τον ύπνο. Θα δείτε ότι και θα κοιμάστε πιο εύκολα και καλά, αλλά και θα διαβάζετε πολύ περισσότερο.

iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου