ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Τελικά ρίχνουμε ή όχι κρύο νερό στα σουρωμένα ζυμαρικά;


Οι περισσότεροι αν όχι όλοι μας, μόλις βράσουν τα ζυμαρικά μας και τα αδειάσουμε στο σουρωτήρι, τα περιχύνουμε με κρύο νερό της βρύσης, καθώς τα σουρώνουμε.

Όμως αυτή η συνήθεια αφενός αλλοιώνει το γευστικό αποτέλεσμα και την υφή των ζυμαρικών, αφετέρου αφήνει υγρό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για μια πιο δεμένη σάλτσα να πάει χαμένο. Ωστόσο υπάρχουν εξαιρέσεις και κάποιες φορές πρέπει να «ξεπλύνουμε» τα ζυμαρικά μας.

Πότε δεν ρίχνουμε κρύο νερό στα ζυμαρικά

Καλό είναι γενικά τα ζυμαρικά όταν σουρώνονται να μην ξεπλένονται με το νερό της βρύσης, καθώς έτσι χάνουν το επιφανειακό, κάπως κολλώδες, στρώμα αμύλου που έχει απελευθερωθεί κατά το βράσιμο. Αυτό τα κρατάει νόστιμα και βοηθάει τη σάλτσα να «μείνει» πάνω τους. Επιπλέον μερικές κουταλιές από το ζωμό που πετιέται στο νεροχύτη, αν χρησιμοποιούνταν στη σάλτσα μας θα την έκαναν πιο δεμένη.

Αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε ελάχιστο από το ζεστό νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και να τα ξαναρίξετε μέσα ώστε να κρατήσουν την υγρασία τους και τη «γλιστεράδα» τους μέχρι το σερβίρισμα. Αντί για σουρωτήρι μπορείτε να χρησιμοποιείτε λαβίδα για να βγάλετε απ’ την κατσαρόλα τα μακριά ζυμαρικά όπως τα σπαγγέτι ή ταλιατέλες κ.λπ. και τρυπητή κουτάλα για να αφαιρέσετε τα κοντά ζυμαρικά, όπως οι πένες, τα φιογκάκια κ.λπ.

Πότε επιβάλλεται να ρίξετε κρύο νερό στα ζυμαρικά

Μια περίπτωση που κάνει καλό το ξέπλυμα των ζυμαρικών με κρύο νερό είναι αν προορίζονται για «μακαρονοσαλάτα» (ή άλλη παρασκευή που προβλέπει να καταναλωθούν κρύα). Τότε επιδιώκει κανείς το αντίθετο από τα παραπάνω, δηλαδή θέλει να απομακρύνει όλο το άμυλο, ώστε όταν κρυώσουν τα ζυμαρικά να μπορούν να απορροφήσουν την όποια σάλτσα και όχι να κολλήσουν μεταξύ τους.

Επίσης, ρίχνουμε κρύο νερό στα ζυμαρικά αν πρόκειται να συνεχιστεί το μαγείρεμά τους σε κάποια συνταγή που προβλέπει να μπουν στη συνέχεια στο φούρνο. 
 icookgreek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου