Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Διατροφή: Γιατί τα ψάρια είναι τόσο σημαντικά για την υγεία μας;


Οι ειδικοί συμβουλεύουν να καταναλώνουμε συστηματικά ψάρια, καθώς αποτελούν την καλύτερη πηγή υγιεινών πολυακόρεστων λιπαρών.
 

Υπάρχουν δύο τύποι ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (εικοσαπεντανοϊκό και εικοσιδυαεξαενοϊκό οξύ) που δεν παράγονται από τον οργανισμό με φυσικό τρόπο, γι’ αυτό πρέπει να λαμβάνονται από τη διατροφή.


Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα υπάρχουν και σε τροφές φυτικής προέλευσης, όπως οι ξηροί καρποί, όμως μόνο ένα μέρος αυτών των καλών λιπαρών (άλφα λινελαϊκό οξύ) μετατρέπεται στα παραπάνω χρήσιμα οξέα.

Προστατεύουν τα μάτια: Μελέτες έδειξαν ότι μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά οξέα σχετίζεται άμεσα με τον μειωμένο κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, η οποία οδηγεί σε εκτεταμένες βλάβες του αμφιβληστροειδούς χιτώνα και αποτελεί τη βασική αιτία απώλειας της όρασης στους ηλικιωμένους.

Προστατεύουν την καρδιά: Οι καρδιοπάθειες αποτελούν κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Επισκόπηση μελετών από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έδειξε ότι η κατανάλωση λιπαρών ψαριών 1-2 φορές την εβδομάδα, μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα κατά 36%.

Προστατεύουν τον εγκέφαλο: Μελέτη έδειξε ότι το ιδανικό γεύμα πριν από μια σημαντική παρουσίαση ή εξέταση είναι το ψάρι. Οι ερευνητές χορήγησαν συμπλήρωμα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων σε ομάδα ανδρών και γυναικών ηλικίας 18-25 ετών. Τα αποτελέσματα της εξάμηνης παρακολούθησης έδειξαν ότι οι επιδόσεις των συμμετεχόντων στον τομέα της λειτουργικής μνήμης είχαν ανοδική πορεία όσο συνεχιζόταν η χορήγηση του συμπληρώματος.

Προστατεύουν τις αρθρώσεις: Αρκεί μία μερίδα λιπαρών ψαριών την εβδομάδα για να μειωθεί κατά 50% ο κίνδυνος ρευματοειδούς αρθρίτιδας στις γυναίκες. Πρόκειται για μία από τις συνηθέστερες μορφές αρθρίτιδας που χαρακτηρίζεται από χρόνιο οίδημα, φλεγμονή και πόνο στις αρθρώσεις.

Προστατεύουν την επιδερμίδα: Το εικοσαπεντανοϊκό οξύ ρυθμίζει την έκκριση λιπαρών ουσιών που ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Μελέτες έδειξαν επίσης ότι τα λιπαρά ψάρια προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Έτσι, διατηρείται το κολλαγόνο του δέρματος και προλαμβάνεται η χαλάρωση και η εμφάνιση ρυτίδων.

ygeiamasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου