ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Αυτοκτονία ή γυναικοκτονία ο θάνατος της Έφης Τσιχλάκη που συγκλόνισε την Κρήτη


Στο μικτό ορκωτό εφετείο Κρήτης στα

Χανιά αναβίωσε χθες η υπόθεση θανάτου της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη η οποία τον Μάρτιο του 2016 βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στο Κολυμπάρι με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Στο εδώλιο, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, ενδοοικογενειακή βία και οπλοκατοχή, βρίσκεται ο σύζυγος της, ο οποίος στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε αθωωθεί και ο θάνατος της γυναίκας αποδόθηκε με οριακή πλειοψηφία σε αυτοκτονία. Η ακροαματική διαδικασία που συνεχιζόταν μέχρι τις απογευματινές ώρες με καταθέσεις μαρτύρων, διακόπηκε για να συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Δικαίωση για τον θάνατο της άτυχης γυναίκας ζητά η οικογένεια της με τον αδελφό της κ. Γιώργο Τσιχλάκη, ο οποίος ζει στη Γερμανία και ήρθε στην Ελλάδα για να παραστεί στη δίκη, να δηλώνει πως αυτό που τον ενδιαφέρει δεν είναι η προφυλάκιση του κατηγορούμενου, αλλά να λάμψει η αλήθεια.

«Οι σχέσεις τους ήταν ψυχρές»

«Μετά από τόσα χρόνια δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν αυτός ο άνθρωπος καταδικαστεί και αν θα πάει φυλακή. Αυτό που θέλω είναι να υπάρξει δικαιοσύνη γιατί η αδερφή μου δεν αυτοκτόνησε, δεν ήταν μια αδύναμη γυναίκα που θα μπορούσε να κάνει κακό στον εαυτό της, αλλά κάποιος άλλος προκάλεσε τον θάνατο της», είπε ο κ. Τσιχλάκης.

Στην κατάθεση του ενώπιον του δικαστηρίου, σύμφωνα με το neakriti.gr, ο αδελφός της 47χρονης είπε ότι επικοινωνούσε συχνά με την αδελφή του μέσω skype, πως μαζί με τη γυναίκα του φιλοξενούνταν στο σπίτι της δύο φορές το χρόνο και υποστήριξε ότι η σχέση του ζευγαριού ήταν τυπική. Σημείωσε ότι δεν είχε διαπιστώσει καυγάδες μεταξύ τους, ούτε βίαιη συμπεριφορά από πλευράς του κατηγορουμένου, τόνισε όμως πως η αδελφή του μαράζωνε στο πλευρό του ανθρώπου που κάποτε ερωτεύτηκε. Πρόσθεσε δε ότι της ασκούσε αφόρητη ψυχολογική πίεση.

«Έβλεπα ότι οι σχέσεις τους ήταν ψυχρές. Μου έλεγε πολλές φορές να είμαι προσεκτικός στον τρόπο που μιλάω στον Κώστα και να μην τον αγχώνω. Ήταν άλλος άνθρωπος όταν τον έβλεπε. Την τελευταία φορά που τη συνάντησα της είπα «γιατί δεν τα παρατάς όλα να έρθεις στη Γερμανία» και μου απάντησε «δε μπορώ. Όπου κι αν πάω θα με βρει». Από εκείνη τη στιγμή κατάλαβα» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Τσιχλάκης. Ο ίδιος ανέφερε πως ο άτυχη γυναίκα ήταν πάντα ευδιάθετη και ότι κάθε φορά που την ρωτούσαν για την προσωπική της ζωή έδειχνε κουμπωμένη.

Κατά την ακροαματική διαδικασία συγγενείς της άτυχης γυναίκας υποστήριξαν ότι η 47χρονη φοβόταν να εγκαταλείψει τον σύζυγο της. Επέμειναν ότι η Έφη Τσιχλάκη, λόγω της φύσης του χαρακτήρα της, δεν θα προέβαινε ποτέ σε μια τέτοια πράξη και μίλησαν για μια «κακοστημένη αυτοκτονία».

Μάλιστα κατέθεσαν ενώπιον του δικαστηρίου ότι την ημέρα που βρέθηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος, είχε επικοινωνήσει μαζί τους, ήταν ευδιάθετη κι έκανε σχέδια για το μέλλον. Περίμενε δε με αγωνία την άφιξη του αδελφού της και της συζύγου του από τη Γερμανία για να περάσουν μαζί τις διακοπές τους.

Ο κ. Εμμανουήλ Αθανασίου δικηγόρος, ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πρώτος ξάδελφος της άτυχης γυναίκας, είπε για την 47χρονη πως ήταν ένας πολύ συγκροτημένος άνθρωπος, βαθιά πνευματικός και θρησκευόμενος. «Αυτός ο άνθρωπος που ήταν για μένα σαν μεγάλη μου αδερφή, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αυτοκτόνησε. Δεν συνάδει με τον χαρακτήρα της, ακόμη κι αν ήταν σε κατάθλιψη δεν θα το έκανε. Τον φοβόταν. Ήταν ενήμερη όλη η οικογένεια» είπε ο κ. Αθανασίου. Ο ίδιος κατέθεσε επίσης ότι μίλησε μαζί της τελευταία φορά, δέκα μέρες πριν εντοπιστεί νεκρή. «Μου εξήγησε ότι είχε περάσει δύσκολα και ότι στη συνέχεια ανέκτησε τις δυνάμεις της και ένοιωθε δυνατή. Γι’ αυτό και επικοινώνησε μαζί μου», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της υπεράσπισης επιχειρήθηκε να δοθεί έμφαση στο γεγονός ότι το ζευγάρι δεν είχε καταφέρει να αποκτήσει παιδιά και ότι αυτό είχε επηρεάσει την ψυχολογική κατάσταση του θύματος. Θείος του κατηγορούμενου που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι ήταν πολύ αγαπημένο. Μάλιστα όταν η γυναίκα βρέθηκε νεκρή, ο σύζυγος της έτρεξε στο σπίτι του θείου του που βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά. «Μου είπε ότι η γυναίκα της αυτοκτόνησε και ύστερα πήγε σε ένα κρεβάτι όπου ξάπλωσε και έκλαιγε», είπε ο μάρτυρας.

Η Έφη Τσιχλάκη αν και δεξιόχειρας, είχε πυροβοληθεί από την αριστερά πλευρά του κεφαλιού γεγονός για το οποίο δεν υπάρχει προηγούμενο στη διεθνή βιβλιογραφία σύμφωνα με την κατάθεση της κ. Ελπίδας Σπανουδάκη ιατροδικαστού – τεχνικού συμβούλου.

«Η αγάπη με εγκλώβισε σε μια φυλακή»

Σε ιδιόχειρο σημείωμα που βρέθηκε στην τσάντα της άτυχης γυναίκας έγραφε ότι ο κατηγορούμενος την μείωνε, την υποτιμούσε, και πως στα μάτια του βλέπει μίσος και αηδία. Στο ίδιο σημείωμα που είχε τη μορφή ημερολογίου, η 47χρονη έγραφε «Η αγάπη με εγκλώβισε σε μια φυλακή».

Τι είχε συμβεί τον Μάρτιο του 2016

Στις 22 Μαρτίου 2016, μια 47χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από τον 49χρονο σύζυγό της και όπως διαπιστώθηκε είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι. Ο ίδιος ενημέρωσε τις αρχές υποστηρίζοντας πως η σύζυγός του αυτοκτόνησε.

Όμως την επόμενη ημέρα οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, μετά την απολογία του στις δικαστικές αρχές, αφέθη ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, το Μεικτό Δικαστήριο Ρεθύμνου τελικά και κατά πλειοψηφία 4 έναντι 3 πείστηκε πως η γυναίκα αυτοκτόνησε και ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος.

Στη συνέχεια ο Εισαγγελέας Εφετών υπέβαλλε έφεση υποστηρίζοντας – μεταξύ άλλων – πως η 47χρονη ήταν αδύνατον να αυτοκτονήσει καθώς είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από την αριστερή πλευρά ενώ η ίδια ήταν δεξιόχειρας.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου