ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Η συνάντηση των Πρόεδρων στο κάλεσμα του Βουλευτή Γρεβενών

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο κέντρο της πόλης στο γνωστό καφέ στην πλατεία Αιμιλιανού SENSO , οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Γρεβενών και Δεσκάτης έδωσαν το παρόν στο κάλεσμα του Βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση. 

Η έντονα βροχερή ημέρα δεν κράτησε κανέναν μακριά από το κάλεσμα του Βουλευτή τους . Τα Γρεβενά είναι μονοεδρική και έχουν μόνο έναν βουλευτή, τον Ανδρέα Πάτση.

Ο Ανδρέας Πάτσης τους μίλησε για τα έργα και τις αλλαγές που έχει καταφέρει με την βοήθεια και την συνεργασία την δική τους αφού και οι ίδιοι σηκώνουν τα θέματα των κοινοτήτων τους ψηλά και αγωνιούν για να αξιοποιήσουν στο έπακρο την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής στον τόπο τους . Έτσι με κοινό στόχο και όραμα μαζί με τον έναν και μοναδικό βουλευτή στα Γρεβενά θα πρέπει να δημιουργήσουν τις συνθήκες ώστε να συντονιστούν προς την επίλυση όλων των αιτημάτων που είναι της αρμοδιότητας τους.




Σε όλα τα χωριά των κοινοτήτων από την πρώτη ημέρα που εξελέγη βουλευτής παρά τα υγειονομικά μέτρα της πανδημίας covid-19 o Βουλευτής επισκέφτηκε πρώτον για να ευχαριστήσει και δεύτερον για να καταγράψει τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του αλλά και τα υπόλοιπα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του τόπου του.

Ο Ανδρέας Πάτσης όρθιος υποδέχτηκε έναν προς έναν όλους τους Προέδρους και όλη την ώρα της συνάντησης και συζήτησης που κράτησε περίπου 2,5 ώρες μιλούσε με μικρόφωνο ασύρματο και περπατούσε ανάμεσα στα τραπέζια χωρίς να καθίσει λεπτό.


 
 
Έκανε μια σύντομη αναφορά για όσα έχουν γίνει με εμβληματικά των ορεινών για την επαναφορά της τουριστικής ζωής των Γρεβενών με το κλείσιμο της Δομής μεταναστών, την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών και του Κέντρου Υγείας Δισκάτης, την οριστική λύση για το θέμα της ατομικής ξύλευσης, λειτουργία Εσπερινού ΕΠΑΛ, έργα και δρόμους προς τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες , Ύδρευση στο Μεγάλο Σειρήνι , Κολυμβητήριο, επαναφορά του ΣΕΠΕ, δρόμος για Πολυνέρι, Πανόραμα, Λάβδα, έργα υποδομών και ύδρευσης στη Δεσκάτη, απαλλαγές ολόκληρων χωριών από ΕΝΦΙΑ, έξτρα επιχορηγήσεις ως έκτακτες σε Γρεβενά και Δεσκάτη, από φυσικές ή άλλε καταστροφές , Μονή Ταξιαρχών, Παναγιά Σαμαρίνας , το καμπαναριό στην εκκλησιά στους Μαυραναίους Μαυρονόρος, ενίσχυση των σχολείων και ενίσχυση για την θέρμανση , οι λευκές περιοχές που δεν είχαν τηλέφωνο σήμα στους τηλεοπτικούς δέκτες και ιντερνετ, το Γεωπάρκο Γρεβενών-Κοζάνης μπήκε στα Παγκόσμια της Unesco, στο Σπήλαιο οι χάρτες της Google μπήκαν σε πρόγραμμα σωστής διαδρομής, Εργατικές Κατοικίες Κυρακαλής, όπου το λιγότερο 400 άτομα θα έχουν κεραμίδι στο κεφάλι τους ενώ το περιμένουν 20 χρόνια, έργα που χρόνιζαν χωρίς κανένας να κινητοποιείτε για να δει τι φταίει έτσι ώστε να πιάσει το νήμα από την αρχή. Όλα τα παραπάνω κάποιοι πολίτες κάποιοι Πρόεδροι και κάποιοι συνεργάτες του γραφείου του Βουλευτή τα συζήτησαν τα έθεσαν στο τραπέζι και ο ίδιος έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά . Τα διεκδίκησε με επιχειρήματα με οργάνωση με πολλαπλές οχλήσεις με επιστολές με ερωτήσεις και επερωτήσεις στους Κυβερνητικούς αλλά όπου χρειάστηκε χτύπησε και το χέρι στο τραπέζι γιατί το καλό του τόπου του είναι πάνω από όλα.
 
 


Ενημέρωσε τους Προέδρους πως ότι του ζήτησαν το έκανε και ακόμα παραπάνω και είναι στη διάθεσή τους πάντα να παλέψουν μαζί το κάθε πρόβλημα ανεξαρτήτου αρμοδιότητας να βοηθήσει με τις γνώσεις του ως δικηγόρος αλλά και την δύναμη του Κυβερνητικού βουλευτή και να τους δείξει το δρόμο για να τα καταφέρουν μαζί.



Αρκετοί Πρόεδροι πήραν τον λόγο ζήτησαν τον τρόπο που θα συνεννοούνται με τα Δασαρχεία και θα διεκδικούν την ξύλευση για τους μόνιμους κατοίκους αλλά οι πιο ενημερωμένοι έδωσαν συγχαρητήρια και τόνισαν την σημασία της συνεργασίας με τον Βουλευτή το ενδιαφέρον του σε κάθε θέμα αλλά και η επίλυση , υπήρχαν και οι αστειευόμενοι που είπαν ότι ίσως είναι λίγα αυτά που έχουμε στα Γρεβενά για σένα αφού σε λιγότερο από 3 χρόνια με 2 να υπάρχει lockdown υλοποίησες έργο που απλά χρόνιζε για 50 ολόκληρα χρόνια δηλαδή μισό αιώνα.



Άλλοι πάλι πήραν τον λόγο για να εξάρουν το έργο τονίζοντας ότι πρέπει όλοι να ενημερωθούν για όσα γίνονται για τα εκατομμύρια που πήραν στους Δήμους και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ακόμα τόσα που θα πάρουν και να διεκδικήσουν, να μοιραστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων για να κάνουν την ζωή , καλύτερη.

Εντύπωση προκάλεσε ο Πρόεδρος του Τρίκωμου κ. Ράπτης που χειροκροτήθηκε από όλους τους Πρόεδρους αλλά και από θαμώνες του μαγαζιού , ίσως και περισσότερο από τον Βουλευτή, που με έντονο και προβληματισμένο τόνο μίλησε δυνατά λέγοντας: “Μην κοιτάτε το προσωπικό σας και ατομικό σας θέλω τον διορισμό και τον φαντάρο την μετάθεση και την απόσπαση ο άνθρωπος που είναι σήμερα Βουλευτής μας είναι κάτι παραπάνω από όσα ξέραμε μέχρι σήμερα αλλάζει τα πάντα αλλάζει τα Γρεβενά αλλάζει την ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας με μια ελπίδα που θα σταματήσει την φυγή βοηθήστε τον και ενημερώστε τον κόσμο στα χωριά που πολλά από αυτά δεν τα γνωρίζει”.



Αποτέλεσμα της συνάντησης μετά από πρόσκληση του Βουλευτή στους Προέδρους ο εποικοδομητικός διάλογος , η διάκριση των εξουσιών και των αρμοδιοτήτων αλλά και συνεχής ενημέρωση για όσα έγιναν γίνονται και πρέπει να μπουν στη νέα λίστα για να γίνουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνεργάτες του Βουλευτή μοίρασαν ενημερωτικό φυλλάδιο στο οποίο καταγράφεται όλο το Κυβερνητικό έργο του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιούλιο 2019 έως τον Οκτώβριο του 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου