ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Αγροτικές κινητοποιήσεις για κόστος και απώλεια εισοδήματος

Στις πλατείες χωριών και πόλεων βγήκαν την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα, στο

πλαίσιο των δράσεων που έχουν αποφασισθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ), κατά την σύσκεψη της 8ης Ιανουαρίου, στην Νίκαια της Λάρισας.

Συμβολικό μπλόκο πραγματοποίησαν οι αγρότες στον συνοριακό σταθμό της Νίκης στην Φλώρινα. Κινητοποιήσεις έγιναν σε Καστοριά, Νάουσα, Φλώρινα, Αμφίκλεια, Πέλλα, Πρέβεζα, Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά, Ημαθία, Θεσσαλονίκη. Ανάλογη ήταν η έξοδος των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών του νομού Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Μαγνησίας.

 
 

Μαζικά ήταν τα αγροτικά συλλαλητήρια σε Τύρναβο και Αγιά της Λάρισας, αλλά και σε επαρχία Φαρσάλων, στον δήμο Κιλελέρ και και στον δήμο Ελασσόνας, οι αγρότες της οποίας έβγαλαν τρακτέρ στο κόμβο Δολίχης, στην Καλλιθέα, στην Τσαριτσάνη. Αποφάσεις συμμετοχής στις κινητοποιήσεις, με τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, έχουν πάρει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής μας που ανταποκρίθηκαν στο μαζικό πανελλαδικό κάλεσμα και βγήκαν να παλέψουν για μείωση του κόστους παραγωγής και συγκεκριμένα για αφορολόγητο πετρέλαιο, για μείωση της τιμής του ρεύματος όπως επίσης για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, για κατώτατες εγγυημένες τιμές και για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.
Συγκεκριμένα βγήκαν δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στις πλατείες του Μεσόβουνου, Κομνηνών και Μηλοχωρίου στην Εορδαία και στο Μανιάκι, Βεγόρα, Πελαργό, Φαράγγι, Φιλώτα και Αντίγονο στο Αμύνταιο.

Δεν μας αρκούν τα ψίχουλα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση. Διεκδικούμε ικανοποιητικά πόσα που θα καλύπτουν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλες κάθετα τις ποικιλίες ροδακίνων-νεκταρινιών, μήλων, βερίκοκων, σταφυλιών, κερασιών. Να αποζημιωθούν για την κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος και να δοθούν τα 72,7 €/στρ σε όλους τους αγρότες και στους υπόλοιπους συνεταιρισμένους. Απαιτούμε:

  • Αποζημίωση για όλες τις ποικιλίες των μήλων και τους λέμε ότι τα 300 €/στρ δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής, πόσο μάλλον το εισόδημά μας.
  • Αποζημίωση για όλες τις ποικιλίες ροδάκινων, συμπύρηνων, νεκταρινιών, βερίκοκων και κερασιών σε όλες τις περιοχές.
  •  
     
  • Να αποζημιωθούν για την κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος και να δοθούν τα 72,7 €/στρ σε όλους τους αγρότες και στους υπόλοιπους συνεταιρισμένους. 

Δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε! Τα προβλήματά μας ενώνουν και τα δίκαια αιτήματά μας μας βγάζουν στον δρόμο.
Οι σημερινές κινητοποιήσεις είναι μόνο η αρχή. Συντονίζουμε τον αγώνα μας με τους συναδέλφους σε όλη τη χώρα, αφήστε τις μηχανές των τρακτέρ αναμμένες»
.

agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου