Το αλκοόλ είναι στη ζωή πολλών είτε περισσότερο, είτε λιγότερο. Στις εξόδους, μπορεί να σου αρέσει να πίνεις κρασί, μπύρα ή κοκτέιλ. Ή πηγαίνεις για aperitivo και after work drinks. Ωστόσο, το αλκοόλ, όσο και να το αγαπάμε, δεν είναι τόσο καλό για τον οργανισμό μας, ειδικότερα σε μεγάλες ποσότητες.
Σύμφωνα με διατροφολόγους, το αλκοόλ είναι από τα χειρότερα και πιο επιθετικά συστατικά που μπορεί να καταστρέφουν το δέρμα μας. Αυτό συμβαίνει, γιατί εκτός από τις θερμίδες που περιέχουν τα ποτά, κάνουν και πιο γρήγορη την γήρανση της επιδερμίδας.
ΠΟΙΑ ΠΟΤΆ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΎΓΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΆΖΕΙΣ ΣΠΥΡΆΚΙΑ
Η ακμή μπορεί να εμφανιστεί για πολλούς και διάφορους λόγους. Μπορεί να είναι ορμονική, κληρονομική, ή να σε επηρεάζει το περιβάλλον, τα λάθος προϊόντα, η διατροφή και άλλα πολλά. Μια από τις αιτίες που μπορεί να σε κάνουν να βγάζεις περισσότερα σπυράκια είναι και το αλκοόλ.
Η ζάχαρη και υπερβολή στους υδατάνθρακες, σύμφωνα με τους ειδικούς, οδηγούν σε συστηματική φλεγμονή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη γήρανση του δέρματος. Όσο λιγότερη προσλαμβάνεις από το ποτό σου, τόσο μικρότεροι θα είναι οι κίνδυνοι. Σύμφωνα με αυτό, τα κοκτέιλ είναι το χειρότερο που μπορείς να επιλέξεις.
Επιπλέον, η μπύρα, περιέχει αρκετούς υδατάνθρακες. Η κατανάλωσή της, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη διαταραχή των ορμονών που προκαλούν ακμή. Επιπλέον, συμβάλλει και στην αφυδάτωση της επιδερμίδας. Επειδή περιέχει λιγότερο αλκοόλ από άλλα ποτά, προκαλεί και μικρότερη αφυδάτωση από τα υπόλοιπα.
Ακόμη, το κόκκινο κρασί μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, προάγει το άνοιγμα των αιμοφόρων αγγείων στο δέρμα μας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη ερυθρότητα. Το κόκκινο κρασί είναι από τα χειρότερα ποτά για την επιδερμίδα, ειδικά για όσες έχουν τάση για ερυθρότητα και υποφέρουν από ροδόχρου ακμή.
ΠΟΙΟ ΠΟΤΌ ΝΑ ΕΠΙΛΈΞΕΙΣ ΑΝ ΘΈΛΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΦΎΓΕΙΣ ΤΑ BREAKOUTS
Η τεκίλα είναι μια πιο ασφαλής επιλογή για όσες είναι πιο επιρρεπείς στην ακμή. «Η τεκίλα έχει λιγότερη ζάχαρη από τα περισσότερα άλλα αλκοολούχα αντίστοιχα ποτά, επομένως είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει φλεγμονές και εξάρσεις», εξηγεί ειδικός.
Επιπλέον, η τεκίλα, φαίνεται να παρουσιάζει ακόμα και οφέλη στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας μείωσης της αρτηριακής πίεσης και ενίσχυσης της πέψης. Αναφέρονται κατά κύριο λόγο στην καθαρή τεκίλα, η οποία περιέχει λιγότερες χημικές ουσίες από τη διαδικασία ζύμωσης. Εννοείται ότι μιλούν πάντα για κατανάλωση με μέτρο. Δηλαδή κανένα ως ένα ποτό την ημέρα και όχι περισσότερο.
pronews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου