ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Συγκρούστηκαν τρένα έξω από τη Λάρισα! – Αναφορές για νεκρούς, εγκλωβισμένους και τραυματίες!



Εκτροχιασμός τρένου έλαβε χώρα αργά το βράδυ της Τρίτης έξω από τη Λάρισα, κοντά στον Ευαγγελισμό.
 
 
Κατά τις πρώτες πληροφορίες του onlarissa.gr λίγο μετά τις 11 εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα το οποίο αναχώρησε στις 19:22 από τη συμπρωτεύουσα, όταν συγκρούστηκε με επιβατικό τρένο.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους και τραυματίες επιβάτες. Στο σημείο εκδηλώθηκε φωτιά.
 
 
Ήδη στο σημείο σπεύδουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Πολλοί τραυματίες σύμφωνα με μαρτυρία

Υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους, για πολλούς τραυματίες και πτώματα  και για φωτιές στις γραμμές, όπως μας ενημέρωσε η αδελφή ενός επιβάτη που πριν λίγο απεγκλωβίστηκε από σπασμένο παράθυρο και επικοινώνησε μαζί της λέγοντας τη ότι έβλεπε παντού τραυματίες και αίματα. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, έχουν εκτροχιαστεί τρία βαγόνια.

Ήδη έχουν απομακρυνθεί σοκαρισμένοι επιβάτες ενώ γίνεται τεράστια επιχείρηση να να απεγκλωβιστούν όλοι με ασφάλεια. Ορισμένοι από τους επιβάτες με μικροτραυματισμούς αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αναχώρησαν με λεωφορεία για Θεσσαλονίκη

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία και ο ΓΓ του Μεταφορών Γιαννης Ξιφαράς προς το σημείο της σύγκρουσης.

Ο υπουργός πολιτικής προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης είναι στο κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας. Ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός συνεχώς. Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων. Στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε επιφυλακή εάν χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο σημείο βρίσκονται 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από Αθήνα, Τέμπη, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλο, Θεσσαλονίκη και Λαμία για να παραλάβουν τραυματίες, οι οποίοι θα διακομισθούν στο Πανεπιστημιακό και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν ήδη δέκα άτομα. Ένας διασωληνώθηκε, οι υπόλοιποι έχουν σπασίματα σε χέρια και πόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου