ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

ΣΥΝΤΑΓΗ: Σιρόν με πασκιτάν – Ένα φαγητό… όνειρο της ποντιακής κουζίνας


Τα σιρόν με πασκιτάν, είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για φαγητό, χωρίς να χάνει σε νοστιμιά και γεύση.

Τα χειροποίητα ζυμαρικά της ποντιακής κουζίνας είναι τα σιρόν, τα οποία πλέον πωλούνται έτοιμα. Τυλιγμένα σε μικρά ρολάκια είναι δύσκολο να τα… μπερδέψει κανείς· τρώγονται όπως είναι και δεν χρειάζονται βράσιμο, μόνο λίγο νερό για να ξαναβρούν τη μαλακή τους υφή.

 
 

Τα σιρόν στην παραδοσιακή τους εκδοχή «απαιτούν» σάλτσα με πασκιτάν, το αποβουτυρωμένο, στραγγισμένο και αλατισμένο γιαούρτι.


Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τα σιρόν με πασκιτάν είναι:

500 γρ. σιρόν

1½ κούπα πασκιτάν

1½ κούπα νερό

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. αλάτι

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά


Επί το έργον:

Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα σιρόν και ρίχνουμε καυτό νερό τόσο ώστε να καλύψει το ¼ της επιφάνειάς τους.

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό, το πασκιτάν, το αλάτι και το σκόρδο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το μίγμα στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί ελαφρώς.

 
 

Ρίχνουμε το πασκιτάν πάνω στα σιρόν.

Σε ένα τηγανάκι καίμε το βούτυρο με τη πάπρικα μέχρι να ελευθερώσει τα αρώματά του και το ρίχνουμε πάνω στα σιρόν.


Σάββας Καρίπογλου
 pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου