ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Ανείπωτη τραγωδία με το ναυάγιο στην Πύλο: 59 νεκροί, 104 διασωθέντες και δεκάδες αγνοούμενοι

Τραγική η εξέλιξη του ναυαγίου με μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα, μετά την ανατροπή αλιευτικού σκάφους με αδιευκρίνιστο αριθμό επιβαινόντων.

 
 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, 59 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί. Περισσότεροι από 100 έχουν διασωθεί, με τις έρευνες να συνεχίζονται καθώς υπάρχουν φόβοι για αγνοούμενους.

Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει από το Τομπρούκ (Λιβύη) με προορισμό την Ιταλία. Εντοπίστηκε από τις ιταλικές αρχές και στην συνέχεια από τις ελληνικές.

Παρ’ ότι ζητήθηκε κατ’ επανάληψη από τα πληρώματα των σκαφών των αρχών να πλησιάσουν το σκάφος με τους μετανάστες, οι υπεύθυνοι δεν αποδέχθηκαν καμία βοήθεια.

Πώς ναυάγησε το αλιευτικό σκάφος
Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει από το Τομπρούκ (Λιβύη) με προορισμό την Ιταλία.

Στην προσπάθεια το σκάφος να αποφύγει τα σκάφη των Λιμενικών, ανέπτυξε ταχύτητα, παράλληλα υπήρχε μεγάλος κυματισμός εκείνη την ώρα στην περιοχή, αλλά και ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός των επιβαινόντων, οδήγησε τελικά στην ανατροπή του.


 
 
Σημειώνεται ότι κατά τον εντοπισμό τους κανείς εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο).

Νωρίτερα, τέσσερις μετανάστες διακομίστηκαν με “Super Puma”στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Μάλιστα δύο είναι σε πολύ κρίσιμη κατάστασης η υγεία τους.

Δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πόσοι ήταν οι επιβαίνοντες στο σκάφος οι έρευνες θα συνεχιστούν. Υπάρχει μία αίσθηση μέχρι στιγμής ότι ο αριθμός των επιβαινόντων μπορεί να ξεπεράσει τους 500.

Την ίδια ώρα, υπάρχει μεγάλος φόβος ότι εντός του σκάφους, που μετέφερε τους μετανάστες κι έχει βυθιστεί, να είναι εγκλωβισμένοι πολλοί μετανάστες.

Στο σημείο επιχειρούν δύο (02) Περιπολικά Σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία (01) Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και επτά (07) παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του FRONTEX.

megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου