ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη: ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑ! - (εικόνες)

Μια ακόμα προτεινόμενη  δράση της Εθνικής βιβλιοθήκης με ποιότητα και ουσιαστικό αποτέλεσμα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη

βιβλιοθήκη με θέμα “Έχεις γράμμα”. 


 
 

Στόχοι του προγράμματος είναι  να επικοινωνήσουν με άλλους συνομηλίκους από κάποια άλλη βιβλιοθήκη, να κατανοήσουν ότι συμμετέχουν σε ένα πανελλήνιο δίκτυο και ότι η βιβλιοθήκη τους αποτελεί σημείο σύνδεσης με άλλους τόπους, να μοιραστούν καλοκαιρινές εμπειρίες από τη βιβλιοθήκη του τόπου τους αλλά και την καλοκαιρινή εκστρατεία,  να γνωρίσουν την αλληλογραφία ως μέσο επικοινωνίας με την παραδοσιακή της μορφή.

Οι εμψυχώτριες Μάρθα Ματσαρίδου προϊσταμένη των ΓΑΚ Γρεβενών και η Βασιλική Ριζάκη υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας καλωσόρισαν τα παιδιά και γνωρίστηκαν μεταξύ τους. Ξεκίνησαν την συζήτηση με ποιον τρόπο πιστεύουν τα παιδιά ότι οι άνθρωποι επικοινωνούσαν τα παλιότερα χρόνια. 

Τα περισσότερα απάντησαν με τα γράμματα. Σχολίασαν πόσο αργή ήταν αυτού του είδους η επαφή, η αγωνία όταν τα περίμεναν αλλά και η χαρά που θα ένιωθαν την ώρα που θα έφτανε ένα γράμμα στα χέρια τους. Τους μοίρασαν παλιά γράμματα από το αρχειακό υλικό της υπηρεσίας τους και τα παιδιά ένιωσαν συγκίνηση όταν άκουσαν τα λόγια ενός μικρού κοριτσιού που έγραφε στη μαμά του που βρισκόταν σε μια άλλη χώρα για δουλειά. 


 
 

Παρατήρησαν τον διαφορετικό τρόπο έκφρασης που χρησιμοποιούσαν και το πόσο καλλιγραφικά ήταν τα γράμματα. Κατάλαβαν πόσο δύσκολο ήταν να μη βλέπονται οι άνθρωποι για χρόνια και πόσα συναισθήματα τους γέμιζε ένα γράμμα που λάμβαναν. Είδαν κάρτες και πολλά παλιά γραμματόσημα.

Στη συνέχεια η Μάρθα τους διάβασε γράμματα των δύο αχώριστων φιλενάδων, της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή, που έγραφαν  κατά τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Σχολίασαν το ΕΠ στο τέλος του γράμματος και  ενθουσιάστηκαν όταν κατάλαβαν πως σήμαινε ενωμένες για πάντα. Αναφερθήκαμε και πάλι στη ζωή και το έργο τους και σε ιστοσελίδες όπου μπορούν να μάθουν περισσότερα για τη ζωή και το έργο τους.

Η έκπληξη ήταν μεγάλη όταν ανοίξαμε και διαβάσαμε γράμματα που μας είχαν στείλει παιδιά από άλλη βιβλιοθήκη. Διάβασαν για τα ενδιαφέροντά τους, τα νέα της βιβλιοθήκης τους και τόσα άλλα που ανέφεραν με χαρά. Έτσι, άρχισαν να γράφουν με ενθουσιασμό και αυτά για να τους απαντήσουν και να δημιουργηθεί η πρώτη τους γραπτή επικοινωνία που ίσως εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο. Ακολούθησε το γράψιμο του φακέλου με τον αποστολέα και τον παραλήπτη αλλά και το γραμματόσημο που διακόσμησαν τα ίδια.

Πέρασαν πραγματικά πολύ όμορφα σ αυτήν την ξεχωριστή δράση έμαθαν τόσα πράγματα, χάρηκαν, συνεργάστηκαν είδαν βιβλιογραφία σχετικά με το θέμα, δανείστηκαν βιβλία!

Ευχαριστούμε ολόψυχα τις εμψυχώτριες Μάρθα Ματσαρίδου και Βασιλική Ριζάκη για την επιτυχή υλοποίηση της δράσης και την πολύτιμη βοήθειά τους στο έργο της βιβλιοθήκης. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την εθελόντρια  Ελένη Τσεβεκίδου για τον ακούραστο ζήλο και προσφορά της στις καλοκαιρινές δράσεις της βιβλιοθήκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου