ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Συνταγή: Ιταλική ζύμη για πίτσα


Ιταλική ζύμη για πίτσα! Σου έχω την πιο τραγανή ιταλική ζύμη για πίτσα που θα την λατρέψεις! Είναι λεπτή, τραγανή και ότι πρέπει για ένα ελαφρύ βραδινό!


ΙΤΑΛΙΚΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ:

Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα κάνεις την απόλυτη τραγανή ιταλική ζύμη για πίτσα που θα συνοδεύσεις τις βραδιές σου με ταινία και παρέα!


 
 

Τσέκαρε τα κουτάκια για τα υλικά που έχεις για την ιταλική ζύμη πίτσας ή τα υλικά που σου λείπουν για να τα προμηθευτείς.

Ιταλική ζύμη για πίτσα υλικά:

  • 750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 375ml νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 35γρ. ηλιέλαιο
  • 35γρ. γάλα εβαπορέ
  • 15γρ. ζάχαρη
  • 8γρ αλάτι

ΙΤΑΛΙΚΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ:

Αφού σιγουρεύτηκες ότι έχεις όλα τα υλικά για την ιταλική ζύμη για πίτσα, πάμε να δούμε μαζί βήμα προς βήμα πως θα την κάνεις εύκολα και γρήγορα! Θυμήσου ότι η Ιταλική ζύμη για πίτσα θα βγει λεπτή και τραγανή!

Μην ξεχάσεις να βάλεις τσεκ ✔️ στα βήματα που ολοκληρώνεις στη συνταγή για την ιταλική ζύμη για πίτσα.

Ιταλική ζύμη για πίτσα συνταγή:

  • Βάζουμε λίγο από το νερό, με τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ένα μπολ και αφήνουμε για 10΄περίπου να δουλέψει η μαγιά.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το ηλιέλαιο και το εβαπορέ, να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και στη συνέχεια ρίχνουμε και το μείγμα με τη μαγιά.
  • Αφήνουμε στην άκρη σκεπάζοντας το με μια πετσέτα για μισή ώρα τουλάχιστον.
  • Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, το μοιράζουμε σε 8 ζυμαράκια και ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη 8 πίτσες (Τα ζυμαράκια μπορούμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη για να τα χρησιμοποιήσουμε σε μελλοντική συνταγή για πίτσα!).
  • Βάλτε και απ’ τις 2 μεριές αλεύρι για να μη κολλάει στον πάγκο μας.
  • Το ζυμάρι αυτό θέλει περίπου 13 λεπτά ψησίματος στους 200 βαθμούς (αναλόγως και τα υλικά που βάζουμε στη πίτσα).

Για περισσότες υπέροχες συνταγές και συμβουλές, κάντε εγγραφή στο κανάλι μου στο Youtube για video με συνταγές!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στο Petros-Syrigos.com, ακολουθήστε την σελίδα μου στο Facebook για να βλέπετε τα καθημερινά νέα μου (ή απλά πατήστε εδώ για να διαβάσετε το βιογραφικό μου)!


petros-syrigos.com


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου