ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενων: «Πες καλοκαίρι… χωρίς να πεις καλοκαίρι!» - (εικόνες)

Ακόμα μία δράση πραγματοποιήθηκε με πολύ παιχνίδι και κέφι στον φιλόξενο χώρο του παιδικού τμήματος της βιβλιοθήκης μας με τίτλο

«Πες καλοκαίρι… χωρίς να πεις καλοκαίρι!». Συνοδοιπόροι των παιδιών ήταν η Θεολογία Ταρλατζή, βιβλιοθηκονόμος και υπεύθυνη για την οργάνωση της καλοκαιρινής εκστρατείας, καθώς και η Ευαγγελία Καραμπερίδου, εκπαιδευτικός.


 
 

Τα παιδιά παρατάχτηκαν σε δύο σειρές το ένα απέναντι από το άλλο και ξεκινήσαμε! Αρχικά έγινε η ανάγνωση δύο αποσπασμάτων, το ένα ήταν από το βιβλίο της Άλκης Ζέη «Ένα παιδί από το πουθενά» και το άλλο από το βιβλίο της Ζωρζ Σαρή «Ο θησαυρός της Βαγίας». Τα αποσπάσματα εισήγαγαν τα παιδιά στο θέμα της δράσης μας που δεν ήταν άλλο από το… παιχνίδι!

 Κατόπιν, οι μικροί μας φίλοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες με ευφάνταστα ονόματα. Η μια ομάδα ονομάστηκε «Παγωτό- βιβλίο» και η άλλη ομάδα «Καρπούζι- κοχύλι» και ακολούθησε ένας μαραθώνιος παιχνιδιού που περιελάμβανε τρεις παιγνιώδεις δραστηριότητες: Μάντεψε τη λέξη, Ζωγράφισε τη λέξη και την Παντομίμα. Βασική προϋπόθεση για την εξέλιξη των παιχνιδιών ήταν να μην ειπωθεί η λέξη καλοκαίρι! 

Η ώρα κύλησε ευχάριστα, γιατί κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων  επικρατούσε ενθουσιασμός και αμείωτο ενδιαφέρον. Τα παιδιά διασκέδασαν παίζοντας με τις λέξεις ξετυλίγοντας τη φαντασία και την επινοητικότητά τους. Παράλληλα για ακόμα μία φορά είχαν τη δυνατότητα να ενδυναμώσουν το ομαδικό τους πνεύμα χάρη στη μεταξύ τους συνεργασία. 


 
 

Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα « Παγωτό- βιβλίο» με μικρή διαφορά και συγχαρητήρια αξίζουν και στις δύο ομάδες για την προσπάθειά τους.  

Έφυγαν χαρούμενα και με ένα βιβλίο στα χέρια τους.

Ευχαριστούμε ολόψυχα τις νεαρές εθελόντριες Καλλιόπη Παπαβασιλείου και Ελένη Τσεβεκίδου για την πολύτιμη και σημαντική προσφορά τους στις δραστηριότητες της βιβλιοθήκης μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου