ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Λάρισα: «Εκείνο το βράδυ ήθελε να με σκοτώσει» - Συγκλονίζει η αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε από τον σύζυγό της


Συγκλονίζουν οι στιγμές αγωνίας και φρίκης που έζησε στα χέρια του κακοποιητή συζύγου της η 43χρονη αστυνομικός στη Λάρισα.

Η 43χρονη πήρε την Πέμπτη εξιτήριο αφού νοσηλευόταν μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που δέχτηκε από τον 52χρονο, όταν του ζήτησε να χωρίσουν.


 
 

«Μου είπε να ανοίξω την πόρτα επειδή του λείπω. Μόλις το έκανα, χωρίς να πει οτιδήποτε, αιφνιδιαστικά άρχισε να με χτυπάει στο κεφάλι, και με έριξε στο πάτωμα, με τραβούσε από τα μαλλιά σέρνοντάς με και συνέχισε με κλωτσιές στο κεφάλι και το σώμα» περιγράφει η 43χρονη.

Τα όσα λέει το θύμα ενδοοικογενειακής βίας στη Real News συγκλονίζουν: «Του έλεγα να σταματήσει να με χτυπάει, έχουμε 2 παιδιά να μεγαλώσουμε, αλλά αυτός συνέχιζε. Πιστεύω ότι πρόθεσή του εκείνο το βράδυ ήταν να με σκοτώσει».

Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Ο ιατροδικαστής Λάρισας, Χρήστος Κραββαρίτης, ολοκλήρωσε την ιατροδικαστική έκθεση στην οποία επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η γυναίκα φέρει βαριές κακώσεις κεφαλής, θώρακος και κοιλίας ενώ θα τεθεί και σε μακροχρόνιο πρόγραμμα οργανικής αποκατάστασης δεδομένο της κατάστασης της ως πολυτραυματίας.

Να σημειωθεί ότι η γυναίκα και τα παιδιά της λαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη από τις πρώτες μέρες του συμβάντος. Θυμίζουμε τέλος, ότι ο 52χρονος δράστης κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και πρόσφατα κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Αύξηση ενδοοικογενειακής βίας το 2023

Με αφορμή το τελευταίο βίαιο περιστατικό η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που κάθε άλλο παρά καθησυχάζουν για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας.


 
 

Ειδικά το τρέχον έτος, ο αριθμός τους παρουσιάζει δυσθεώρητη αύξηση, προκαλώντας τρόμο και ανατριχίλα. Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2023, έχουν καταγραφεί ήδη 5.694 περιπτώσεις επιθέσεων σε γυναίκες, κατά κύριο λόγο από συζύγους ή ερωτικούς συντρόφους. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο στη Λάρισα, όπου και καταγράφηκε το περιστατικό με την 43χρονη και τον εστιάτορα σύζυγο, και μόνο μέσα στον Ιούλιο είχαμε 35 επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας, σύμφωνα με την efsyn.

Για το ίδιο διάστημα, το 2022, καταγράφηκαν 5.139 ανάλογα περιστατικά, διπλάσια σε σχέση με το 2021 (2.675) και το 2020 (2.230).

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου