ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Θα «λιώσουμε» πάλι τον Αύγουστο; – Τι λένε οι μετεωρολόγοι μετά το δημοσίευμα «φωτιά» του Bloomberg


Έντονη ανησυχία προκάλεσε το δημοσίευμα του Bloomberg που έκανε λόγο για ισχυρό καύσωνα στη Μεσόγειο, ο οποίος θα

επηρεάσει και την Ελλάδα στις 15 Αυγούστου.

Οι ειδικοί προβλέπουν στο δεύτερο μισό του μήνα, η θερμοκρασία να είναι πάνω από το μέσο όρο στην Ισπανία, τη νότια Ιταλία και την Ελλάδα, με μια προοπτική να έχουμε ξανά καύσωνα και συγκεκριμένα τιμές κοντά στο μέγιστο όλων των εποχών.


 
 

Ωστόσο φαίνεται οι εγχώριοι μετεωρολόγοι να έχουν άλλη άποψη, με πρώτο πρώτο τον Σάκη Αρναούτογλου ο οποίος με ανάρτησή του συνέστησε να μην υπάρξει πανικός και διερωτάται: «Πόσο εύστοχη όμως είναι και τι οικονομικές επιπτώσεις όσον αφορά στον τουρισμό θα μπορούσε να έχει μια τέτοια μακροπρόθεσμη και γενικευμένη πρόγνωση για μια τόσο μεγάλη γεωγραφική περιοχή όπως τη νότια Ευρώπη συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας;».

Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος, έχει λάβει πολλά μηνύματα όσον αφορά στο άρθρο του Bloomberg.

«Κατά την ταπεινή μου όμως άποψη φυσικά και δεν χρειάζεται πανικός καθώς μια τέτοια πρόγνωση έγινε όπως αναφέρεται και στο άρθρο από συγκεκριμένους μετεωρολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα πάνω στο θέμα και όχι από το σύνολο των μετεωρολόγων» ανέφερε.

«Τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί»

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, σχολιάζοντας τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε ότι οι θερμοκρασίες θα είναι φυσιολογικές για την εποχή και όπως είπε χαρακτηριστικά ο «καιρός θα είναι χαρά Θεού» το επόμενο διάστημα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι η εβδομάδα θα κυμανθεί σε φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ μετά τον Δεκαπενταύγουστο αναμένεται μια μικρή άνοδος του υδράργυρου. Ειδικότερα όπως επισήμανε στην πρόγνωσή του, μελετώντας τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, δεν επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη του Bloomberg ότι μετά τις 16 Αυγούστου θα υπάρξει κάποιο ισχυρό κύμα καύσωνα στη χώρα μας.

Προφανώς, βέβαια, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, όπως δεν αποκλείεται να υπάρχουν και ισχυρές καταιγίδες με πλημμυρικά φαινόμενα. Σε καμία περίπτωση όμως τα προγνωστικά στοιχεία δεν δίνουν κάτι τέτοιο. Σχολιάζοντας το κείμενο του δημοσιεύματος που προκάλεσε την αντίδραση των Ελλήνων μετεωρολόγων, επισήμανε ότι ακόμα και μέσα στο κείμενο η επιστήμονας που μιλά αναφέρεται σε πιθανότητα για κύμα καύσωνα.

Δεν υπάρχει ισχυρό σήμα καύσωνα

Την ίδια άποψη είχε εκφράσει μια μέρα νωρίτερα ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Οι 4 εβδομάδες του Αυγούστου και οι αποκλίσεις των θερμοκρασιών. Δεν υπάρχει καν ισχυρό σήμα για καύσωνα στα νότια της Ευρώπης. Απλά η Samantha Burgess δήλωσε στο Bloomberg ότι αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί. Oχι όμως ότι θα γίνει. Δεν δικαιολογείται από τους χάρτες».


 
 

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου