ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ - HELLENIC RESCUE TEAM - Διεθνής Ημέρα Ορεινής Διάσωσης 28/8



 
 
Πριν από πολλά χρόνια, το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Αυγούστου του 1948, εμπειρογνώμονες ορεινής διάσωσης, μετά από πρόσκληση της Αυστριακής Αλπικής Λέσχης, συνεδρίασαν στο Wilder Kaiser της Αυστρίας και αντάλλαξαν εμπειρίες, γνώσεις και τεχνολογία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κινδύνων και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στον ορεινό χώρο.

Η συγκέντρωση αυτή ήταν κομβική, καθώς οδήγησε στην ίδρυση μιας Διεθνούς Επιτροπής Ορεινής Διάσωσης, της ICAR (International Commission for Alpine Rescue) το 1955, ενώ παράλληλα ενίσχυσε το διεθνές δίκτυο και την κοινότητα των διασωστών βουνού.
Η 𝐈𝐂𝐀𝐑 καθιέρωσε από πέρυσι, τη σημερινή ημέρα ως τη «Διεθνή Ημέρα Ορεινής Διάσωσης», που στόχο έχει να ενισχύσει το πνεύμα της κοινότητας και να τιμήσει τους ανθρώπους που αφιερώνουν τον εαυτό τους, για να προστατεύσουν τους άλλους.
Ως υπερήφανο μέλος της ICAR, εμείς, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, έχουμε την τιμή να μοιραζόμαστε αυτή την κληρονομιά. Ας συνεχίσουμε να ενισχύουμε το πνεύμα αλληλεγγύης και αφοσίωσης προς την ασφάλεια και την προστασία στον ορεινό χώρο.


alpine-rescue.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου