ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Γαλλία: Το κυνήγι προσφέρει 37.400 θέσεις εργασίας και 3,6 δισ. ευρώ στον εθνικό πλούτο


Από οικονομική άποψη, η σημασία του κυνηγιού είναι σημαντική, ό,τι και αν λένε οι αντίπαλοί του Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα, στη Γαλλία, μαθαίνουμε ότι το κυνήγι είναι ένας τομέας δραστηριότητας που παράγει μεγάλο πλούτο σε εθνικό επίπεδο, καθώς και σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας.

37.400 είναι ο αριθμός των ισοδύναμων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης στον κλάδο του κυνηγιού στη Γαλλία το 2022. Σε αυτές τις 37.400 θέσεις εργασίας περιλαμβάνονται 7.250 δημόσιες θέσεις πλήρους απασχόλησης. Όλα αυτά σημαίνουν ότι το κυνήγι είναι ένας τομέας που παράγει εισόδημα για μέρος του πληθυσμού και, επομένως, πλούτο σε εθνικό επίπεδο.


Εκτός από τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται, το εμπόριο των κυνηγετικών δραστηριοτήτων αντιπροσωπεύει 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ στους διάφορους κλάδους που απαρτίζουν τον κλάδο.

Οι δαπάνες των κυνηγών αναλύονται στην εν λόγω μελέτη ως εξής:

Το 21% των δαπανών αφορά δαπάνες για την πρόσβαση σε κυνηγετικά εδάφη και τη συντήρηση αυτών

29% για την αγορά ειδικού κυνηγετικού οχήματος,
22% για διάφορα είδη εξοπλισμού,
19% για ταξίδια, διαμονή και τροφοδοσία,
9% για βοηθήματα κυνηγιού (σκύλοι και άλογα, για παράδειγμα).
Συνολικά, οι κυνηγοί προσθέτουν τουλάχιστον 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ στο ΑΕΠ της Γαλλίας.

Ενώ οι κυνηγοί αφιερώνουν σημαντικό προϋπολογισμό στη δραστηριότητά τους, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποζημιώνουν επίσης τους αγρότες για τις ζημιές που προκαλούν τα μεγάλα θηράματα, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.

 
 

Η αποζημίωση αυτή συμβάλλει στην αποφυγή μεγάλων οικονομικών απωλειών για τους αγρότες, καθώς οι ζημιές που προκαλούνται από τα θηράματα θα άφηναν σοβαρές απώλειες στα ταμεία τους.

Συγκριτικά, το κυνήγι δεν είναι καθόλου αμελητέο όσον αφορά τη δημιουργία πλούτου και θέσεων εργασίας στη Γαλλία, σε σύγκριση με αθλήματα όπως το τένις, το ράγκμπι ή ακόμη και το γκολφ, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στη μελέτη.

Από μόνο του, το κυνήγι συμβάλλει στη διατήρηση μιας ορισμένης δυναμικής στις αγροτικές περιοχές. Ένα από τα δυνατά σημεία του τομέα είναι ότι οι θέσεις εργασίας και τα έσοδα που δημιουργεί κατανέμονται σε ολόκληρη τη Γαλλία, αντί να συγκεντρώνονται σε μερικές μόνο πόλεις.

Με πληροφορίες από chassepassion.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου