ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Γερμανία 83 – Σερβία 77: Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι Γερμανοί


Η Γερμανία είναι για πρώτη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια κερδίζοντας με

83-77 την Σερβία στον τελικό και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Μοιραίος ο Γκούντουριτς ο οποίος στο τέλος έκανε λάθη και στέρησε από την χώρα του το χρυσό.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν όπως το περιμέναμε. Ένταση, υψηλός ρυθμός και χαμηλού επιπέδου άμυνα για τα πρώτα λεπτά. Χέρι με χέρι στο σκορ οι δύο ομάδες καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου με τον Ντόμπριτς να τραυματίζεται και να αποχωρεί για τα αποδυτήρια. Κυρίαρχος ο Μιλουτίνοφ που είχε ήδη 4 ασίστ αλλά και ο Μαρίνκοβιτς που πέρασε στο παρκέ, πέτυχε 9 πόντους.
 

 

Κύριος εκφραστής της Σερβίας ήταν ο Μπογκντάνοβιτς και με δικές του προσπάθειες κατάφεραν να είναι στα ίσα με την ομάδα του Χέρμπερτ. Ένα πρώτο ημίχρονο που το χαρακτήρισε η επίθεση περισσότερο από την άμυνα, γεμάτο προσπεράσεις στο σκορ (συνολικά 31) μας ανέβασε τις ελπίδες για ένα πολύ ενδιαφέρον δεύτερο μέρος.

Ξεκάθαρη η εντολή και των δύο προπονητών για καλύτερη άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, με την Γερμανία να επωφελείται από αυτό το γεγονός και να βρίσκεται πάντα μπροστά στο σκορ. Οι Σέρβοι πέτυχαν μόλις 10 πόντους στην τρίτη περίοδο με την διαφορά να φτάνει για πρώτη φορά τη διψήφια μορφή της (64-53) και η ομάδα του Χέρμπερτ να κατευθύνεται στο τελευταίο δεκάλεπτο ως το απόλυτο φαβορί.

Χάρη στην ενέργεια του Αβράμοβιτς και στις δύο πλευρές του παρκέ, η Σερβία έμεινε μέσα στο κόλπο μειώνοντας σε 73-69. Πολύ κακός ο Πετρούσεφ, ο οποίος «χάλασε» πολλές επιθέσεις χαραμίζοντας παράλληλα πολλές ευκαιρίες να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο.
 

 

Ευτυχώς για την ομάδα του Πέσιτς ο Αβράμοβιτς έπαιζε «σκυλίσια» άμυνα, σκόραρε στην επίθεση και έβαλε «φωτιά» στο ματς ένα λεπτό πριν το τέλος (78-75). Μοιραίος πρωταγωνιστής ο Γκούντουριτς στο φινάλε, που παρόλο που πέτυχε σημαντικά καλάθια έκανε λάθη και έδωσε το χρυσό μετάλλιο στα «πάντσερ».

Κορυφαίος για την Γερμανία ο Ντένις Σρέντερ με 28 πόντους, με τον Φραντς Βάγκνερ να προσθέτει 19 και ο Βόικτμαν 12. Για τους ηττημένους ο Αβράμοβιτς είχε 21 και ο Μπογκντάνοβιτς ακολούθησε με 17. 


ιn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου