Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Ούτε φούρνος, ούτε barbeque: Η τεχνική μαγειρέματος για μπιφτέκια αφράτα και λαχταριστά

Μία συνταγή για μπιφτέκια που θα γίνουν ανάρπαστα. Τα μπιφτέκια είναι αναμφισβήτητά ένα «άχαστο» φαγητό για κάθε τραπέζι, καθώς πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Εύκολα στην εκτέλεση, απολαυστικά αλλά και χορταστικά, αποτελούν την η ιδανική επιλογή για ένα κυρίως γεύμα με βάση την πρωτεΪνη. Με την ευκαιρία, δείτε το υλικό «έκπληξη» στον κιμά για πεντανόστιμα μπιφτέκια.

Η συγκεκριμένη πεντανόστιμη συνταγή για ζουμερά, μαμαδίστικα μπιφτέκια με μοσχαρίσιο κιμά θα έχει εγγυημένη επιτυχία, καθώς η παρασκευή της είναι απλούστατη και ο συνδυασμός υλικών δημιουργεί μία τέλεια ισορροπία γεύσεων και αρωμάτων.


 
 
>
Το μαγείρεμα στο σχαροτήγανο θα απογειώσει τόσο την υφή του μπιφτεκιού όσο και τη γεύση, δίνοντας μία ελαφριά αίσθηση καπνίλας.

Υλικά1 κιλό κιμάς
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκ. σκόρδο τριμμένες (προαιρετικά)
2 ντομάτες τριμμένες
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
2 κουτ. σούπας ξύδι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ.σούπας ρίγανη
αλάτι
πιπέρι




ΕκτέλεσηΒάζουμε σε ένα μούλτι το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδο, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και χωρίς τα σπόρια τους (μόνο τη σάρκα δηλαδή), το ελαιόλαδο και το ξύδι.
Αφού τα αλέσουμε καλά, τα ρίχνουμε πάνω απ’ τον κιμά, τον οποίο έχουμε βάλει σε ένα βαθύ μπωλ.
Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας το μουσκεμένο ψωμί και το τρίβουμε μέσα στο μπωλ του κιμά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ρίγανη και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Πριν το ψήσιμο, σχηματίζουμε παραδοσιακα μπιφτέκια ίδιου μεγέθους.
Ψήστε τα στο σχαροτήγανο ή σχάρα. Είναι σημαντικό να ζεστάνετε καλά τη σχάρα και να την αλείψετε με ένα κομμάτι μπέικον πριν τοποθετήσετε τα μπιφτέκια.
Ψήνετε τους σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία, πρώτα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη.

Αν σας αρέσει να τρώτε μπιφτέκια, σας συνιστούμε να δοκιμάσετε και αυτή τη δοκιμασμένη συνταγή για κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας – θα ενθουσιαστείτε.

Athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου