Φίλες και φίλοι μου,
Σε κάθε οργανωμένη κοινωνία, αν επιζητούμε την πρόοδο και την ανάπτυξη, το όραμα κι οι στόχοι μας επιβάλλεται να είναι επιχειρησιακά δομημένοι, ρεαλιστικοί, επιτεύξιμοι και ανταγωνιστικοί. Μόνο έτσι θα υπάρξει αποτελεσματικότητα προσδίδοντας την υπεραξία και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που επιζητούμε για τον τόπο μας.
Το πρώτο που πρέπει τον κάθε συνυποψήφιό μου να προβληματίσει και να απαντήσει είναι του ΠΟΥ βρισκόμαστε, το δεύτερο το ΠΟΥ θέλουμε να φτάσουμε και το τρίτο ΠΩΣ θα φτάσουμε! Στο πρώτο ερώτημα ήδη ο κάθε δημότης έχει την απάντηση, φτάνει να τους ακούσουμε πραγματικά. Την χρόνια απαξίωση την ζούμε στο πετσί μας!!!!!
Στο δεύτερο ερώτημα, έχουν ακουστεί πολλές προτάσεις, ιδέες. Οι περισσότερες εκ των οποίων είναι στη σκέψη όλων αλλά με μορφή ασύνδετη, αποσπασματική κι ανοργάνωτη. Κι στο σημείο αυτό εντοπίζεται το πρόβλημα που χρήζει την μεγαλύτερη διερεύνηση αλλά και προτεραιότητα. Διότι δεν έχει καμία ουσία να γίνονται έργα και δράσεις τύπου ¨πυροτέχνημα¨. Λάμπουν για λίγο και μετά στην αφάνεια χωρίς εξέλιξη.
Γι’ αυτό, πρωταρχικά θα ενεργήσω στην συλλογή όλων των προτάσεων από κάθε επιμελητήριο (τεχνικό, εμπορικό, αγροτικού τομέα κλπ), σύλλογο (επιχειρηματικό, αθλητικό, πολιτιστικό, κλπ), κάθε ενεργό δημότη και να μελετήσουμε όλα τα θέματα του κάθε κλάδου.
Απαιτείται στρατηγικός σχεδιασμός σε βάθος 20ετίας, που θα στηριχτεί σε επιχειρησιακό πλάνο το οποίο θα καταρτιστεί από ειδικούς με εξειδικευμένες γνώσεις.
Επισταμένα, προτείνω την εκπόνηση ειδικού χωροταξικού για τον ορεινό όγκο άλλα και για κάθε μορφή τουρισμού στον δήμο μας (θρησκευτικού, λιμναίου, παλαιοντολογικού, γεωλογικού κλπ), στο οποίο θα ληφθούν υπόψη όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και θα οργανωθούν, θεσπίζοντας οργανωμένα τους όρους και τις προϋποθέσεις ανάδειξης του πλούτου μας!
Προτείνω ένα ειδικό περιβαλλοντικό χωροταξικό για τις εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταικά, ανεμογεννήτριες, μικρά υδροηλεκτρικά σε ρέματα) ώστε περιβαλλοντικά να προασπίσουμε τον φυσικό μας πλούτο! Να θεσπιστεί ενεργειακός πόρος που θα διατίθεται σε κοινωνικές υποδομές και δράσεις, ως ανταπόδοση λόγω χρήσης εκτάσεων της περιοχής εντός Δήμου για εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ).
Προτείνω την άμεση δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου (ΒΙΠΕ). Η ανάγκη του είναι πλέον επιτακτική και μονόδρομος για όλες τις επιχειρήσεις διότι η μετεγκατάστασή τους σε οργανωμένες ΒΙΠΕ θα καθίσταται στο άμεσο μέλλον υποχρεωτική καθώς κι για τη δημιουργία νέων θα αποτελεί προϋπόθεση. Τόσο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις όσο κι οι επιχειρηματικές δράσεις και δομές των τοπικών φορέων (περιφέρειας, δήμου) δύναταιι να ιδρυθούν μόνο σε οργανωμένα επιχειρηματικά πάρκα κι οφείλουμε να δράσουμε προνοητικά και έγκαιρα.
Έχουμε το πλεονέκτημα έναντι άλλων περιοχών στην ευρύτερη περιφέρεια μας αλλά και σε όλη την επικράτεια, της χωροταξικής μας θέσης: το κέντρο της ενδοχώρας στη συμβολή των δυο μεγαλύτερων εθνικών αυτοκινητόδρομων της χώρας, Εγνατίας Οδού κι Ε65. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη θέση μας με τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου, όπου δίνοντας επιχειρηματικά κίνητρα σε μικρές αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις να έρθουν να εγκατασταθούν εδώ, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας κι να κρατήσουμε τους νέους στο τόπο μας!
Έχοντας αυτό το χωροταξικό πλεονέκτημα, ο Δήμος μας να διεκδικήσει την ίδρυση εγκαταστάσεων – εργοστασίων – επιχειρηματικών επενδύσεων-διαμετακομιστικό κέντρο.
Προτείνω την ίδρυση κι εγκατάσταση εργοστασίου καύσης οικιακών απορριμμάτων για την παραγωγή ενέργειας από όλη την Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο και τη παροχή τηλεθέρμανσης σε όλη την πόλη των Γρεβενών αλλά και κοινοτήτων μας.
Προτείνω τη διεκδίκηση και δημιουργία σχολής στις εγκαταστάσεις μας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Μυρσίνη. Το αντικείμενο των τμημάτων της σχολής να συνδέεται άμεσα με τιεπιχειρηματικές δράσεις των τοπικών φορέων (Δήμοι, Περιφερειακή ενότητα), της κοινωνίας μας (πολιτιστικά, πολιτισμικά) και των ιδιωτικών επιχειρήσεων του τόπου μας (αγροτικά, κτηνοτροφικά, δασικά, διοικητικά-επιχειρησιακά-τεχνολογικά κλπ). Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους και θα απολαμβάνει ο τόπος μας τα οφέλη της προστιθέμενης αξίας που θα αποκτήσει η σχολή.
Καταλυτικής σημασίας είναι η ευαισθητοποίηση των κοινωνικών κι επιστημονικών ατόμων κι ομάδων της κοινωνίας μας, ώστε να δημιουργηθούν τα κύτταρα.παραγωγής ιδεών (thinktanks) που θα συμβάλλουν προοδευτικά στην μετεξέλιξη του τόπου μας.
Αυτοί είναι μερικοί από τους κεντρικούς πυλώνες δράσης που θα κινηθεί η αυριανή
διοίκηση του Δήμου μας με τον συνδυασμό του Κυριάκου Ταταρίδη, που στηρίζω και πιστεύω ακράδαντα.
Η άρτια δόμηση των πυλώνων λειτουργίας του Δήμου Γρεβενών, που εξασφαλίζει ο συνδυασμός μας, θα μετουσιωθούν σε έργα και δράσεις ανάπτυξης και προόδου.
Όλες τις ιδέες και οι προτάσεις που ακούγονται από το στόμα του κάθε ενεργού συνδημότη, είναι επιθυμία μας να υλοποιηθούν!
Χρέος μου να κοιτάω μπροστά, όσο πιο μπροστά γίνεται!!! Μόνο έτσι θα προσδώσω την υπεραξία στον τόπο μου που τόσο την αξίζει!
Με το βλέμμα μπροστά διεκδικώ ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο που κατάγομαι, ζω κι αγαπώ!
Σε κάνει όντως ο διάδρομος να χάνεις μυς;
Πριν από 19 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου