ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν θέλουν καθόλου να δουλέψουν: Ποια μέρα της εβδομάδας οι εργαζόμενοι βαριούνται περισσότερο;

Τι έδειξε νέα έρευνα 

 

Σύμφωνα με έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του

Τέξας, η Παρασκευή είναι η ημέρα της εβδομάδας κατά την οποία οι εργαζόμενοι τεμπελιάζουν περισσότερο.

Βέβαια, το αποτέλεσμα δεν προκαλεί έκπληξη, αφού για τους περισσότερους είναι μια μέρα σαν πρώιμο Σαββατοκύριακο.

Οι ερευνητές ανέλυσαν την ταχύτητα πληκτρολόγησης των εργαζομένων, τα λάθη τους και τον αριθμό των κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή, ώστε να βρούν ποιοι δεν είχαν και πολύ κέφι για εργασία την Παρασκευή. Η έρευνα έγινε σε 789 εργαζόμενους, σε διαφορετικές ημέρες και ώρες και είχε διάρκεια δυο χρόνια.


 
 

Ο Taehyun Roh, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής αναφέρει: «Διαπιστώσαμε ότι η χρήση του υπολογιστή αυξανόταν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και μειωνόταν σημαντικά τις Παρασκευές. Οι εργαζόμενοι πληκτρολογούσαν περισσότερες λέξεις και χρησιμοποιούσαν περισσότερο το ποντίκι κάθε μέρα από Δευτέρα έως Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή μειωνόταν κάθε τέτοια δραστηριότητα. Οι εργαζόμενοι ήταν λιγότερο δραστήριοι τα απογεύματα και έκαναν περισσότερα τυπογραφικά λάθη».

Αν λοιπόν είστε εργοδότης που θέλει ταχύτητα και ακρίβεια, θα ήταν καλό να μην αναθέτεται πολύ σοβαρές εργασίες τις Παρασκευές.

Ένα πιο ευέλικτο ωράριο αλλά και η τετραήμερη εργασία θα έλυναν αυτό το πρόβλημα, ωστόσο μετά την πανδημία και την διάδοση της τηλεργασίας, σύμφωνα με μελέτη της WFH Research, το 60% των εργαζομένων δουλεύουν πια αποκλειστικά στον χώρο εργασίας τους.

Ένα πρόσφατο πείραμα σε τέσσερις χώρες, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι εργαζόμενοι δούλευαν τέσσερις αντί για πέντε ημέρες, έδειξε ότι ύστερα από έξι μήνες, οι εργαζόμενοι είχαν καλύτερη υγεία, ήταν πιο ξεκούραστοι και πιο ικανοποιημένη με την εργασία τους.


 
 

pronews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου