ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Ανασύρθηκε η σορός του άτυχου πιλότου


Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος που αγνοούνταν από το πρωί της Πέμπτης μετά την πτώση του πολιτικού ελικοπτέρου στην θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αχλαδίου στη Βόρεια Εύβοια.

 
 

Μετά από πολύωρες έρευνες η σορός του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε σήμερα στη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το evima o άτυχος άνδρας εντοπίστηκε στα 52 μέτρα βάθος, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ η σορός του ανασύρθηκε από άνδρες του Λιμενικού.

Η μοιραία πτήση

Όπως έχει γίνει γνωστό το ελικόπτερο Α-109 απογειώθηκε χθες στις 08:00 το πρωί από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, στις 08:45 ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας, στις 09:00 προσγειώθηκε και στις 10:13 απογειώθηκε.

«Ο Μιχάλης ήταν εξαιρετικό παιδί, ένας εξαιρετικός πιλότος. Βάσει αυτών που μου έλεγαν και οι αξιωματικοί του στρατού, γιατί είχε κάνει πολλές πτήσεις»

Στη συνέχεια χάθηκε η επικοινωνία του χειριστή και σήμανε συναγερμός στις Αρχές.

 
 

Οι ειδικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν τους λόγους που οδήγησαν στην πτώση από τα διαθέσιμα μέχρι στιγμής στοιχεία και τα βίντεο που υπάρχουν από τη στιγμή της συντριβής του ελικοπτέρου στη θάλασσα.

Σύμφωνα με υπευθύνους διαχείρισης ιδιωτικών ελικοπτέρων, οι οποίοι γνώριζαν και τον πιλότο που είχε εμπειρία και από την πολεμική αεροπορία, σημειώνουν πως το βίντεο από την πτώση είναι ενδεικτικό, αφού δε φαίνεται να υπάρχει καμία βλάβη στον έλικα.

Η πιθανότερη αιτία πτώσης του ελικοπτέρου είναι το vertigo του χειριστή, λόγω του ότι έχει χάσει τα όρια της θάλασσας και ουρανού, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Δεν αποκλείονται άλλα ενδεχόμενα όπως αυτό της βλάβης ωστόσο οι ειδικοί σημειώνουν ότι αυτού του τύπου τα ελικόπτερα είναι ανθεκτικά στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ο χειριστής του ελικοπτέρου, Μιχάλης Λάμπος, ήταν 65 ετών συνταξιούχος της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκαταλέγεται στους πλέον έμπειρους πιλότους Πολεμικών ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

«Ο Μιχάλης ήταν εξαιρετικό παιδί, ένας εξαιρετικός πιλότος. Βάσει αυτών που μου έλεγαν και οι αξιωματικοί του στρατού, γιατί είχε κάνει πολλές πτήσεις με αξιωματικούς και γνωρίζονταν μεταξύ τους», δήλωσε ο ξαδερφός του στο Star.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου