ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Daniel: Εγκλωβισμένοι, αγνοούμενοι και φόβοι για νεκρούς στα πλημμυρισμένα χωριά - Ανησυχία για τον Πηνειό

Δραματικές είναι οι ώρες που βιώνουν οι κάτοικοι στην Θεσσαλία. Η κακοκαιρία Daniel αφήνει πίσω της ανυπολόγιστες καταστροφές,

6 νεκρούς, 6 αγνοούμενους και πολλούς εγκλωβισμένους στα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι πραγματικά τραγικές, ενώ οι μαρτυρίες των πολιτών που βιώνουν την καταστροφική μανία της κακοκαιρίας σοκάρουν.

Και ενώ όπως λένε οι μετεωρολόγοι, η κακοκαιρία Daniel υποχωρεί, ο φόβος των μεγαλώνει καθώς κανείς δεν ξέρει τι θα αποκαλυφθεί κάτω από τους τόνους λάσπης στα χωριά της Θεσσαλίας που πλημμύρισαν.

Η Πυροσβεστική και ο Στρατός συνέχισαν όλη τη νύχτα τις επιχειρήσεις διάσωσης, ενώ στη μάχη έχουν μπει και τα εναέρια μέσα. Εκατοντάδες άνθρωποι, νηστικοί, χωρίς νερό και ρεύμα, περιμένουν στις στέγες σπιτιών να έρθει βοήθεια.

Φουσκώνει επικίνδυνα ο Πηνειός

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Φαρκαδόνα, Κλοκοτό, Γεωργανάδες και Πετρόπορος προκειμένου να απομακρυνθούν απ’ αυτές λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Φαρκαδόνα απομακρυνθείτε προς Γριζάνο και αν βρίσκεστε στις περιοχές Κλοκοτός, Γεωργανάδες και Πετρόπορος απομακρυνθείτε προς Οιχαλία λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».
 

 

 

 

Νωρίτερα, αντίστοιχο μήνυμα έφτασε και στους κατοίκους στην Αλεξανδρινή Αγιάς για να απομακρυνθούν προς το Στόμιο.

 

 

Ο Δήμος Λαρισαίων, επίσης, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους κατοίκους που βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης να φύγουν, ενώ ζητά από τους υπόλοιπους που βρίσκονται κοντά σε αυτή να βρίσκονται σ’ επιφυλακή. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κλειστοί θα είναι για σήμερα Παρασκευή οι Παιδικοί Σταθμοί για να περιοριστούν οι μετακινήσεις.

Στα εννιά μέτρα έχει φτάσει η στάθμη του νερού στον Πηνειό από τα τέσσερα που είναι συνήθως σε μια νεροποντή, είπε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μιλώντας στο Open. Αυτή τη στιγμή έχουν γεμίσει νερό και οι πλημμυρικές ζώνες του Πηνειού, σημείωσε. Από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τα ξημερώματα είναι σταθερό το ύψος του νερού, πρόσθεσε ο ίδιος.

Για να αποσυμφορηθεί ο Πηνειός αποφασίστηκε να σπάσουν αναχώματα στο Φράγμα της Γυρτώνης.

Τρόμος για το τι θα αποκαλυφθεί

Το βίντεο από τη Μεταμόρφωση στην Καρδίτσα προκαλεί σοκ. Το χωριό έχει μετατραπεί σε λίμνη. Πλέον όλοι φοβούνται ότι μόλις η στάθμη των υδάτων πέσει ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

 

 

«Είμαστε στο έλεος»

Κάτοικος του χωριού Μαραθέα Καρδίτσας, μίλησε στο MEGA για την κατάσταση που επικρατεί.

«Είμαστε από χθες το πρωί εγκλωβισμένοι από 2 έως και 3 μέτρα το νερό. Μαζευτήκαμε όλο το χωριό σε μία καφετέρια που ήταν κλειστή και μπράβο στον ιδιοκτήτη που μας άνοιξε το μαγαζί και ανέβηκε ο κόσμος, είναι διώροφη. Είμαστε σε 60 τ.μ. 100 άτομα, δεν έχουμε νερό για τουαλέτα, δεν έχουμε νερό να πιούμε. Έχει γίνει ένα μπάχαλο εδώ, δεν σηκώνει κανείς το τηλέφωνο, δεν ήρθε ούτε ο δήμαρχος να μας φέρει ένα μισό λίτρο νερό. Έχουμε νεφροπαθείς εδώ, έχουμε μωρά 16 μηνών, έχουμε εγκλωβισμένους κατάκοιτους στα σπίτια», ανέφερε αρχικά ο κ. Στέφανος Σακκάς μιλώντας στο Mega.

«Ο Στρατός δεν έπρεπε να βγάλει τον κόσμο έξω με βάρκες; Είμαστε στο έλεος. Δεν γνωρίζουμε για αγνοούμενους. Έχουν πέσει και σπίτια που κατοικούνταν. Το χωριό έχει 450-500 ανθρώπους. Είναι στο κέντρο του χωριού και στα σπίτια και άλλοι άνθρωποι. Στο διπλανό χωριό, στην Κόρδα είναι στα κεραμίδια άνθρωποι. Εμείς εδώ, δεν έχουμε καμία επικοινωνία. Μόνο με βάρκα μπορεί να προσεγγιστεί το χωριό», συμπλήρωσε ο κ. Σακκάς.

Και συμπλήρωσε: «Στην καφετέρια που είμαστε πάνω υπάρχει ταράτσα που μπορεί να μας φέρει τρόφιμα. Εμείς τώρα εδώ πρέπει να φύγουμε. Έχουμε 10 μωρά από 16 μηνών έως 3 ετών. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι μόνοι, δεν έχουν συγγενείς και είναι εγκλωβισμένοι. Ολόκληρη χώρα δεν μπορούν να στείλουν 10-20 βάρκες να πάρουν τον κόσμο; Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έκανε ένα αντλιοστάσιο πριν από 8 χρόνια. δεν είχε πλημμυρίσει ποτέ το χωριό μας, με το που έκαναν αυτό το έργο όλα τα νερά καταλήγουν στο χωριό. Το αντλιοστάσιο έχει 5 μήνες τεράστιες και δουλεύουν 2, γιατί δεν φτάνει το ρεύμα. Μετά τον Ιανό μας υποσχέθηκαν ότι θα γίνει άλλο ποταμό έξω από το κεντρικό για να διοχετεύονται τα βρόχινα νερά και να τα τραβάει το αντλιοστάσιο» είπε.

 

  tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου