ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Δένδιας στη Σχολή Ευελπίδων: “Το έμψυχο δυναμικό μας, κύριος πολλαπλασιαστής ισχύος της Ελλάδας” - (video)

 O Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη,

επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), όπου εγκαινίασε τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της Αίθουσας Διασκεδάσεως, των Εστιατορίων και των Μαγειρείων.


 
 

Στην τελετή εγκαινίων, της οποίας προηγήθηκε ξενάγηση του Υπουργού στη Σχολή, παρευρέθηκαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Διοικητής ΔΕΠ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο Διοικητής ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Επιτελάρχης ΓΕΣ Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, ο Διοικητής της ΣΣΕ Υποστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος και μέλη του διδακτικού προσωπικού.

Η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων αποτελεί δωρεά του κ. Πάνου Κυριακόπουλου, γιου του πρώην διοικητή της Σχολής Ευελπίδων, Όθωνα Κυριακόπουλου.



 
 

Στον χαιρετισμό του κατά την τελετή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε τα εξής:

«Βρίσκομαι σήμερα, με ιδιαίτερη χαρά, στη Σχολή Ευελπίδων, το αρχαιότερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας.

Μια Σχολή που συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων Στρατιωτικών Ιδρυμάτων διεθνώς, μια Σχολή που διαμορφώνει το Μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων και στέκεται ως φάρος αριστείας στην εκπαίδευση των νέων Αξιωματικών μας.

Από το 1828, όταν την ίδρυσε ο συμπατριώτης μου Ιωάννης Καποδίστριας, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων αποτελεί, όπως λέει το όνομά της, την “Καλή Ελπίδα του Έθνους”. Ενσταλάζει στους σπουδαστές της το αίσθημα της τιμής, της πειθαρχίας, της αφοσίωσης στην πατρίδα, το Έθνος και τον λαό.

Η υπερήφανη ιστορία της Σχολής περιλαμβάνει αμέτρητους νέους ανθρώπους, οι οποίοι από Ευέλπιδες μεταμορφώθηκαν σε ηγέτες με ήθος και όραμα. Και έχουμε γίνει μάρτυρες της αφοσίωσης, της ανθεκτικότητας, της δέσμευσης προς το καθήκον, που καθορίζει το χαρακτήρα των νέων Αξιωματικών μας.

Κυρίες και κύριοι, ζούμε στην εποχή που οι εξελίξεις στην περιοχή, οι προκλήσεις ασφάλειας, δεν αφήνουν άλλη επιλογή από το να επενδύσουμε στην εκπαίδευση και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Σχολή αυτή επιτελεί το σημαντικότερο κομμάτι αυτής της απαραίτητης προετοιμασίας.

Ξέρουμε όλοι, όπως ξέρουν και οι αντίπαλοί μας, ότι οι αμυντικές μας δυνατότητες βασίζονται πρώτιστα στο έμψυχο δυναμικό μας. Αυτό αποτελεί τον κύριο πολλαπλασιαστή της ισχύος μας.

Κύρια επιδίωξη και συνταγματική υποχρέωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι η εξασφάλιση σύγχρονης και πιλοτικής εκπαίδευσης στους σπουδαστές της Σχολής. Αλλά, βέβαια, αυτονόητα, και η βελτίωση των υποδομών στις οποίες διαβιούν. Σήμερα, γίνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της συνολικής δυνατότητας διαβίωσης και εκπαίδευσης των Ευελπίδων.

Η δωρεά του κ. Πάνου Κυριακόπουλου, γιου Ιερολοχίτη, του Στρατηγού Όθωνα Κυριακόπουλου, πρώην Διοικητή της Σχολής, αποτελεί απόδειξη του διαχρονικού πνεύματος πατριωτισμού, της αναγνώρισης του απαραίτητου ζωτικού ρόλου που διαδραματίζει το εκπαιδευτικό αυτό Ίδρυμα στη διαμόρφωση του μέλλοντος των Ένοπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας.

Η αίθουσα ψυχαγωγίας, στην οποία βρισκόμαστε και τα εστιατόρια της Σχολής, δεν είναι απλώς σύνολο συναρμοσμένων δομικών υλικών. Είναι κάτι ευρύτερο από αυτό. Είναι η απόδειξη της δέσμευσης για τη βελτίωση της καθημερινότητας των μελλοντικών ηγετών μας.

Βέβαια, σήμερα, η σκέψη μας οφείλει, συγχρόνως, να βρίσκεται στους κατοίκους του Βόλου και της υπόλοιπης Θεσσαλίας που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Όμως, κυρίες και κύριοι, αυτό δεν μπορεί να ελαχιστοποιήσει τη σημασία της σημερινής τελετής, η οποία υποδηλώνει το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία και οι εξ αυτής δυνάμεις, αντιλαμβάνονται πλήρως τον κεντρικό ρόλο των Ένοπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας για τη λειτουργία της κοινωνίας και την επιβίωση του έθνους και του λαού.

Σας ευχαριστώ πολύ».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου