ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

3 τρόφιμα με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μας κρατούν «γερούς»


Τα τρόφιμα με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες σε συνδυασμό με την άσκηση και την καθημερινή ξεκούραση,

είναι κατά κύριο λόγο τα «μυστικά» που μπορούν να μας κρατήσουν γερούς και δυνατούς, ειδικά μεγαλώνοντας.Εντάσσοντας στη διατροφή μας τρόφιμα με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μπορούμε να μειώσουμε τον πόνο που σχετίζεται με δομές του οργανισμού που μπορεί να δυσλειτουργούν και να βελτιώσουμε τη συνολική υγεία μας.


Πριν αναφέρουμε 3 τρόφιμα που είναι καλό να περιλαμβάνει το εβδομαδιαίο μας μενού, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η φλεγμονή δεν είναι μια επιβλαβής διαδικασία. Στην πραγματικότητα, είναι απαραίτητη σε κάποιο βαθμό. Είναι ένας μηχανισμός που εξασφαλίζει τη σωστή επούλωση πληγών και τραυματισμών. Χωρίς τη φλεγμονή, το σώμα δεν μπορεί να ανακάμψει αποτελεσματικά. Ωστόσο, όταν η φλεγμονή εμφανίζεται σε υπερβολικό βαθμό, είναι επιβλαβής.


Διαβάστε επίσης: Τα top 10 μυστικά αντιγήρανσης


3 τρόφιμα με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

#1 Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια ξεχωρίζουν κυρίως για την περιεκτικότητά τους σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Η κατανάλωσή τους μπορεί να ρυθμίσει τη συστηματική φλεγμονή και σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό International Immunology.


Η συνιστώμενη εβδομαδιαία πρόσληψη για ενηλίκους και παιδιά άνω των 12 ετών είναι 2-3 μερίδες ψαριού, μία από τις οποίες πρέπει να είναι λιπαρό ψάρι (μία μερίδα αντιστοιχεί σε 140 γρ. μαγειρεμένου ψαριού).


Μυαλό: 3 τρόποι με τους οποίους σαμποτάρει τη δίαιτά σας

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήπως το μυαλό σας δεν σας αφήνει να χάσετε βάρος;

Λιπαρά ψάρια είναι: το σκουμπρί, οι ρέγγες, οι σαρδέλες, ο σολομός, η πέστροφα και ο τόνος.


#2 Ξηροί καρποί

Όπως και τα λιπαρά ψάρια, έτσι και οι ξηροί καρποί περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αποτελούν λοιπόν τρόφιμα που μπορούν να ελέγξουν τις φλεγμονές ενώ παράλληλα περιέχουν μεγάλη ποσότητα βασικών μετάλλων, όπως το σελήνιο που είναι ικανό να μειώσει την οξείδωση σε επίπεδο ιστού και να εξουδετερώνει το σχηματισμό ελεύθερων ριζών.


Επιπλέον, οι ξηροί καρποί αποτελούν μια καλή πηγή των απαραίτητων για τον οργανισμό μας, πρωτεϊνών.


Προσθέστε στη διατροφή σας:


Αμύγδαλα

Καρύδια

Φιστίκια

Φουντούκια

Κάσιους

Σπόρους λιναριού, chia και λιναρόσπορο.

#3 Κουρκουμάς

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Drug Design, Development and Therapy, αυτό το μπαχαρικό φαίνεται ότι μπορεί να βελτιώσει τη συμπτωματολογία της αρθρίτιδας.


Στην Αγιουρβέδα, την παραδοσιακή Ινδική Ιατρική, αλλά και στην αντίστοιχη Κινέζικη, ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται για πληθώρα παθήσεων υγείας, κυρίως για την αντιμετώπιση της φλεγμονής και του χρόνιου πόνου. Επιπλέον, η κουρκουμίνη μπορεί να:


Βελτιώσει τα επίπεδα χοληστερίνης.


 
 

Μειώσει  τα συμπτώματα του υψηλού πυρετού (ρινική συμφόρηση, κνησμός, καταρροή).

Προστατεύσει το συκώτι από τις βλαβερές τοξίνες.

Συμβάλλει στην ομαλή πέψη.

Μπορείτε να βρείτε τον κουρκουμά σε μορφή σκόνης.


Τι επιδεινώνει τη φλεγμονή

Μην ξεχνάτε ότι η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών μπορεί να αυξήσει τη φλεγμονή και τη συχνότητα εμφάνισης χρόνιων προβλημάτων υγείας. Επιπλέον, η έλλειψη ποιοτικού και επαρκούς ύπνου καθώς και σωματικής άσκησης επιβαρύνουν τον οργανισμό.


Τέλος, έχετε κατά νου ότι οι επιδράσεις της χρόνιας φλεγμονής μπορεί να εμφανίζονται μακροπρόθεσμα, αλλά όταν εκδηλωθούν, είναι επίπονα. Επομένως, η πρόληψη είναι πάντα η πιο σοφή επιλογή όταν πρόκειται για την υγεία μας.


vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου