ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Νέα Υόρκη – Λονδίνο σε μιάμιση ώρα: Το σούπερ αεροπλάνο που φέρνει επανάσταση στα ταξίδια

Ένα επιβατικό αεροσκάφος που θα είναι έτοιμο το 2029, θα επιτρέπει σε κάποιους να «πετάγονται» για καφέ στην άλλη άκρη της Γης.

Το όνειρο των υπερηχητικών πτήσεων φαίνεται πως πλέον είναι πιο ζωντανό από ποτέ. Κι αυτό γιατί στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει μια εταιρεία που σχεδιάζει ένα αεροπλάνο-πύραυλο, το οποίο θα κάνει τις πιο μεγάλες αποστάσεις να φαντάζουν απλές διαδρομές.

 
 

Η Hermeus, η οποία ιδρύθηκε το 2018, στην Ατλάντα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εμπορικών υπερηχητικών αεροσκαφών. Η αποστολή της είναι να επιταχύνει ριζικά τα αεροπορικά ταξίδια μέσω της ανάπτυξης αεροσκαφών πολλαπλής διπλής χρήσης ικανών Mach 5.

Τον Μάρτιο του 2021, η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία Space Act με τη NASA για την έρευνα και ανάπτυξη αεροσκαφών υψηλής ταχύτητα, ενώ λίγους μήνες μετά η εταιρεία υπέγραψε σύμβαση με την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών, εξασφαλίζοντας πλήρη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του πρώτου υπερηχητικού αεροσκάφους με το όνομα Quarterhorse.

Επόμενος στόχος της Hermeus, όμως, είναι το αεροσκάφος Halcyon, το οποίο θα είναι επιβατικό και θα μπορεί να μεταφέρει συνολικά 20 άτομα σε διάφορα μέρη του πλανήτη σε χρόνο ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας, το αεροπλάνο που θα είναι έτοιμο το 2029, θα μπορεί να κάνει το Νέα Υόρκη – Λονδίνο σε 1 ώρα και 30 λεπτά, το Σιάτλ – Τόκιο σε 2 ώρες και 45 λεπτά, ενώ το Λος Άντζελες – Χονολουλού σε 1 ώρα.

 
 

Το Halcyon θα είναι ικανό να ταξιδέψει σε 125 υπερωκεάνιες διαδρομές σε ταχύτητες πέντε φορές πιο γρήγορες από οποιοδήποτε άλλο αεροπλάνο σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί πως τα υπερηχητικά ταξίδια έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν περισσότερα από 4 τρισεκατομμύρια δολάρια στην αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ ετησίως, επιταχύνοντας ριζικά την ταχύτητα του εμπορίου και των πολιτιστικών ανταλλαγών.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: www.hermeus.com, tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου