ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Τι πρέπει να προσέχουμε κατά την αγορά πέλετ -Η ένδειξη που δείχνει την ποιότητα, τι γίνεται με τις τιμές

 

Το περασμένο διάστημα πολλά ήταν τα νοικοκυριά που οδηγήθηκαν στη λύση του πέλετ προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της θέρμανσης, αφού οι... απαγορευμένες τιμές σε

πετρέλαιο, και κατά διαστήματα και στα καυσόξυλα, δεν άφηναν άλλη επιλογή.

Μπορεί τις τελευταίες δύο χειμερινές σεζόν τα πέλετ να είχαν «τσιμπήσει» και αυτά την τιμή τους (το σακί των 15 κιλών έφτανε έως και τα 10-12 ευρώ), ωστόσο φέτος τα πράγματα δείχνουν να ομαλοποιούνται, δίχως αυτό να σημαίνει ότι η τιμή τους επανέρχεται στα επίπεδα της εποχής που τα πέλετ δεν ήταν και τόσο δημοφιλή (5-7 ευρώ το σακί των 15 κιλών).

Πού κυμαίνονται φέτος οι τιμές στα πέλετ


 
 

Όπως εξηγούν άνθρωποι της αγοράς στο iefimerida.gr φέτος παρατηρείται μια σημαντική μείωση της τιμής σε σχέση με αυτήν της περσινής περιόδου, η οποία ήταν... απαγορευτική για πολλά νοικοκυριά. «Υπάρχει μια πτώση της τάξεως του 10-15% στα πέλετ για φέτος», σημειώνει επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην εμπορία καυσόξυλων και πέλετ στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Αυτό σημαίνει ότι από τα 10+ ευρώ που κόστιζε πέρυσι το σακί, φέτος η τιμή θα κυμαίνεται από τα 7,5 έως οριακά κάτω από τα 9 ευρώ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι παραγγελίες για την ώρα γίνονται με μέτρο, ωστόσο εκτιμάται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα και όσο βαδίζουμε προς τον Νοέμβριο η ζήτηση θα τονωθεί. Δηλαδή, σύμφωνα με τις παραπάνω τιμές, ο τόνος θα ξεκινά από τα 500 και φτάνει έως τα 600 ευρώ.

Τι πρέπει να προσέχουμε κατά την αγορά πέλετ

Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγα τα παράπονα από καταναλωτές για την απόδοση των πέλετ που αγοράζουν. Όπως λένε άνθρωποι της αγοράς στο iefimerida.gr «σε οτιδήποτε αγοράζουμε υπάρχει μια σύνδεση ανάμεσα σε ποιότητα και τιμή» και τονίζουν ότι «θα πρέπει να αποφεύγονται τα πέλετ αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης που επιτήδειοι πωλούν σε χαμηλές τιμές, καθώς εκτός της χαμηλής απόδοσης, ίσως προκαλέσουν και προβλήματα στις εγκαταστάσεις που έχουν τοποθετήσει στο σπίτι τους».


 
 

Σε κάθε περίπτωση προκειμένου οι καταναλωτές να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους θα πρέπει επιλέγουν σακιά πέλετ που φέρουν την ένδειξη Α1 & Α2 ENPLUS, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιστοποιημένα και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για καύση.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου