ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Βοιωτία: Ντοκουμέντο – σοκ από τη στιγμή του θανάσιμου τραυματισμού του 17χρονου

 Τεταμένο παραμένει το κλίμα σε Θήβα και Αλίαρτο για τρίτο 24ωρο μετά τον θανάσιμο πυροβολισμού ενός 17χρονου από

αρχιφύλακα της ΟΠΚΕ.

Ο αστυνομικός φωνάζει στον 17χρονο να σταματήσει, στην ολοκλήρωση της καταδίωξης στο Λεοντάρι Βοιωτίας. Αμέσως μετά, ακούγεται ο μοιραίος πυροβολισμός.

Όλα έγιναν μέσα σε επτά δευτερόλεπτα. Το μαύρο αυτοκίνητο με τα φιμέ τζάμια ακινητοποιείται λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και ο 40χρονος αστυνομικός το προσεγγίζει.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται ο 40χρονος αστυνομικός να ζητάει από κάποιους να απομακρυνθούν. Φωνάζει στον 17χρονο να σταματήσει το όχημα και λίγο μετά… ο πυροβολισμός.

Ο 17χρονος πέφτει νεκρός. Οι δύο κοπέλες που βρίσκονται στο όχημα ουρλιάζουν.

Επικρατεί πανικός.

O αδελφός του θύματος και συνεπιβάτης του μαύρου οχήματος βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτου σοκ. Βλέπει τον αδελφό του να ξεψυχά μπροστά στα μάτια του.

«Αδελφέ μου, γιατί; Ένα ασθενοφόρο γρήγορα ρε παιδιά… Τον σκότωσες», ακούγεται να λέει.

Ο θάνατος του 17χρονου, ακαριαίος. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, δέχθηκε σφαίρα από κοντινή απόσταση, που του επέφερε διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα, με τη βολίδα να περνάει από την αριστερή τραχηλική χώρα με καθοδική πορεία.

Αποκαλυπτικές καταθέσεις


 
 

Ο αδερφός του θύματος, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, περιέγραψε στην κατάθεσή του πώς ο 17χρονος έπεσε νεκρός, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Ο αστυνομικός οδηγός του τζιπ κρατούσε στο χέρι του ένα πιστόλι και με το μπροστινό μέρος του χτύπησε το παράθυρο του αδελφού μου μια φορά δυνατά. Ο αδελφός μου άνοιξε την πόρτα και ο αστυνομικός τον κλώτσησε στα πλευρά. Του είπε ‘’κατέβα κάτω’’. Ο αδελφός μου σήκωσε ψηλά τα χέρια και μόλις πήγε να βγει με σηκωμένα τα χέρια ακούμπησε το πιστόλι που τον σημάδευε και ο αστυνομικός τον πυροβόλησε μία φορά», αναφέρει στην κατάθεσή του ο αδερφός του θύματος.

Αποκαλυπτική είναι η κατάθεση και αστυνομικού, που επίσης βρισκόταν στο σημείο.

«Ο Γ… άρχισε να δίνει εντολές στον οδηγό του οχήματος, φωνάζοντάς του δυνατά ότι είμαστε αστυνομικοί και λέγοντάς του να ανοίξει την πόρτα και να βγει έξω. Εκείνος δεν άνοιξε όμως ούτε την πόρτα ούτε το παράθυρο αλλά δεν άνοιξε και καμία άλλη πόρτα ή άλλο παράθυρο του οχήματος.)) Τότε ο Γ… έπιασε το πόμολο άνοιξε την πόρτα του αμαξιού και φώναξε δυνατά στον οδηγό “Αστυνομία, ΒΓΕΣ ΕΞΩ”. Εκείνος όμως δεν υπάκουσε και δεν έβγαινε από το αμάξι. Τότε είδα τον Γ… να τραβάει τον οδηγό προς τα έξω και σε κάποια στιγμή, ενώ βρισκόταν δίπλα στην πόρτα και τον τραβούσε, άκουσα έναν πυροβολισμό», αναφέρει.

Ένταση και νέα στοιχεία

Με τους συμμαθητές του 17χρονου να συνεχίζουν κινητοποιήσεις, ζητώντας απονομή δικαιοσύνης, οι αρχές συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο 17χρονος φέρει εκδορές τριβής στο πρόσωπο, που πιθανώς προκλήθηκαν από πτώση, ενώ δεν έχει χτυπήματα στα πλευρά.)) ((Θα εξεταστεί, πάντως, η ύπαρξη πυρίτιδας στα δάχτυλά του, για να διαπιστωθεί εάν ήρθε πράγματι ήρθε σε επαφή με το όπλο του αστυνομικού.

Σήμερα κηδεύεται ο 17χρονος Χρήστος, ενώ την Πέμπτη θα απολογηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ο 40χρονος αρχιφύλακας, σε βάρος του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού.

Ο αστυνομικός δεν περιέγραψε τη σκηνή του θανάσιμου τραυματισμού του 17χρονου

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο αστυνομικός κατέθεσε στην απολογία του:

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Δεν είχα καμία πρόθεση για ότι συνέβη. Λυπάμαι πάρα πολύ για το θάνατο του νεαρού ατόμου. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Ακόμη δεν έχω συνέλθει από το σοκ και είναι κάτι που θα με σημαδέψει για όλη μου τη ζωή».

Τι κατέθεσε στους αστυνομικούς η φίλη του 17χρονου


 
 

Τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ έδωσε η φίλη του 17χρονου θύματος, η οποία ήταν συνεπιβάτης στο όχημα.

«Μετά ήρθε ο αστυνομικός στο παράθυρο του Χρήστου, του χτύπησε το τζάμι χωρίς να δω με τι χτύπησε το τζάμι, του άνοιξε την πόρτα και τον χτύπησε κλωτσιά με το πέλμα του ποδιού του. Ο Χρήστος έπεσε λίγο προς τα δεξιά και μετά ο αστυνομικός έπιασε τον Χρήστο με τα δυο του χέρια και τον έβγαλε έξω από το αυτοκίνητο χωρίς να βλέπω τι έκανε ο Χρήστος γιατί καθόμουν πίσω και δεξιά του αυτοκινήτου. Μετά από αυτό και αφού πιθανόν ο Χρήστος ήταν ο μισός έξω από το αυτοκίνητο άκουσα έναν πυροβολισμό».

megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου