Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚΚάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

2,1 εκατομμύρια λίρες on the rocks – Το πιο ακριβό μπουκάλι oυίσκι


Ρεκόρ έσπασε σε δημοπρασία μια από τις σαράντα φιάλες του Macallan, η οποία πουλήθηκε για το εξωφρενικό ποσό των 2,1 εκατομμυρίων λιρών.Το παγκόσμιο ρεκόρ για το ακριβότερο μπουκάλι oυίσκι καταρρίφθηκε, αφού ένα μπουκάλι Macallan 1926 πωλήθηκε έναντι 2,1 εκατομμυρίων λιρών σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στο Λονδίνο. Η πώληση αποτελεί νέο ρεκόρ για οποιαδήποτε φιάλη αλκοολούχου ποτού ή κρασιού που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία, δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.


Ο υπεύθυνος του Sotheby’s για το ουίσκι, Jonny Fowle, δήλωσε στο AFP ότι του είχε επιτραπεί να γευτεί το πολύτιμο ποτό πριν από την πώληση
Vintage Macallan

Το σπάνιο μπουκάλι αναμενόταν να φτάσει μεταξύ 750.000 και 1,2 εκατομμυρίων λιρών, ωστόσο ξεπέρασε τις εκτιμήσεις και το Σάββατο πωλήθηκε για 2.187.500 λίρες. Μια ακόμη από τις φιάλες Macallan του 1926 είχε κάνει το προηγούμενο ρεκόρ της ακριβότερης φιάλης που είχε πωληθεί ποτέ το 2019, όταν είχε πιάσει 1,5 εκατ. στερλίνες σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s.

Ο υπεύθυνος του Sotheby’s για το ουίσκι, Jonny Fowle, δήλωσε στο AFP ότι του είχε επιτραπεί να γευτεί το πολύτιμο ποτό πριν από την πώληση. Ο Fowle είπε: «Δοκίμασα μια μικροσκοπική σταγόνα από το ουίσκι. Είναι πολύ πλούσιο, έχει πολλά αποξηραμένα φρούτα όπως θα περίμενε κανείς, πολλά μπαχαρικά, πολύ ξύλο».


 
 

Photo: YouTube | Sotheby’s


Η φιάλη που σπάει το ρεκόρ είναι μια από τις δώδεκα φιάλες Macallan 1926 των οποίων τις ετικέτες σχεδίασε το 1993 ο Ιταλός ζωγράφος Valerio Adami

Το Adami 1926 είναι το παλαιότερο – vintage – Macallan που έχει παραχθεί ποτέ. Οι φιάλες είναι ανάμεσα στις μόλις σαράντα που η Macallan, που εδρεύει στο Moray της βόρειας Σκωτίας, επιβεβαίωσε ότι εμφιαλώθηκαν από το βαρέλι 263 το 1986. Ωστόσο, αυτές δεν τέθηκαν στη διάθεση των αγοραστών και αντ’ αυτού προσφέρθηκαν στους κορυφαίους πελάτες της Macallan.

Τα ρεκόρ σπάνε κάθε φορά που μια από αυτές βγαίνει σε δημοπρασία: μεταξύ 2018 και 2019, το ρεκόρ καταρρίφθηκε τρεις φορές από τρεις διαφορετικές παραλλαγές: Sir Peter Blake, Michael Dillon και Fine and Rare.

Η φιάλη που σπάει το ρεκόρ είναι μια από τις δώδεκα φιάλες Macallan 1926 των οποίων τις ετικέτες σχεδίασε το 1993 ο Ιταλός ζωγράφος Valerio Adami.


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου