ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Μήπως ξυπνάτε κάθε βράδυ την ίδια ώρα; Δείτε τι προβλήματα υγείας μπορεί να «κρύβονται» πίσω από αυτό


Η αϋπνία ή το ξύπνημα μέσα στη νύχτα συγκεκριμένη ώρα, μπορεί να είναι σημάδι κάποιου υποκείμενου προβλήματος υγείας.
Όπως αναφέρει η κινεζική ιατρική, η ώρα που ξυπνάει κάποιος μέσα στη νύχτα, μπορεί να προειδοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά στο σώμα.

Στην κινεζική ιατρική, τα όργανά του οργανισμού μας έχουν ρυθμιστεί να λειτουργούν σε 24ωρο ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι τα όργανά μας δεν είναι όλα εξίσου ενεργά και δραστήρια ταυτόχρονα. Ανά δύο ώρες, ένα διαφορετικό όργανο είναι το πιο ενεργό σε σχέση με τα υπόλοιπα. Το όργανο που ήταν πιο ενεργό δώδεκα ώρες πριν από το τελευταίο, θα βρίσκεται σε φάση ανάπαυσης. Λαμβάνοντας υπόψη αυτή τη θεωρία, μπορεί κάποιος να ελέγξει το ρολόι για να διαπιστώσει ποια όργανα λειτουργούν πιο έντονα σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.


Όταν αντιμετωπίζει κάποιος μια ασθένεια, αυτό σημαίνει ότι τα όργανά ενεργούν στη μέγιστη δραστηριότητάς τους. Και όταν ξυπνάει τη νύχτα, σημαίνει ότι τα όργανά μπορεί να προσπαθούν να πουν κάτι για την συνολική υγεία, τουλάχιστον σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική.

Σύμφωνα και με την δυτική ιατρική, όμως, ο νυχτερινός ύπνος περιλαμβάνει πολλούς κύκλους. Δεν είναι ασυνήθιστο να ξυπνάτε πολλές φορές τη νύχτα κατά τη διάρκεια αυτών των κύκλων, αν και τις περισσότερες φορές θα πρέπει να μπορείτε ξανακοιμηθείτε αμέσως μετά.

Τι σημαίνει η ώρα που ξυπνάει κάποιος, σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική

Ξύπνημα μεταξύ 11 μ.μ. με 1 π.μ


Εάν ξυπνάτε μεταξύ 11 μ.μ. με 1 π.μ., μπορεί να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χοληδόχο κύστη σας. Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε και ξαπλώνετε στριφογυρίζοντας, η χοληδόχος κύστη σας μπορεί να προσπαθεί να σας προειδοποιήσει ότι πρέπει να τρώτε λιγότερα λιπαρά τρόφιμα ή να μην πίνετε τόσο πολύ καφέ ή αλκοόλ πριν κοιμηθείτε.

Σύμφωνα με την κινεζική ιατρική, τα όργανά του οργανισμού μας έχουν να ρυθμιστεί να λειτουργούν σε 24ωρο ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι τα όργανά μας δεν είναι όλα εξίσου ενεργά και δραστήρια ταυτόχρονα.

Ξύπνημα μεταξύ 1 με 3 π.μ

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης του ύπνου, το συκώτι σας θα είναι πιο ενεργό. Εάν ξυπνάτε συχνά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη λειτουργία του ήπατος σας.

Ξύπνημα μεταξύ 3 με 5 το πρωί

Εάν ξυπνάτε πάντα στη μέση της νύχτας, μεταξύ 3:00 π.μ. με 5:00 π.μ., οι πνεύμονές σας μπορεί να είναι ο λόγος. Σύμφωνα με την κινεζική ιατρική, τότε οι πνεύμονές σας είναι πιο δραστήριοι. Επομένως, σύμφωνα με αυτή τη θεωρία μπορεί το σώμα σας να σας προειδοποιεί για κάποια προβλήματα στο αναπνευστικό σας.

 
 

Ξύπνημα μεταξύ 5 π.μ. με 7 π.μ

Εάν ξυπνάτε νωρίς το πρωί και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε πια, μπορεί να οφείλεται στο παχύ έντερο σας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το παχύ έντερο είναι πιο ενεργό και η αϋπνία αυτή την ώρα της νύχτας μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα με το πεπτικό σας σύστημα. Η αφύπνιση αυτή την ώρα επομένως ίσως υποδηλώνει κάποιο γαστρεντερολογικό πρόβλημα.
Η αϋπνία “χτυπάει” τις γυναίκες

Το 1/3 των ενηλίκων υποφέρει από αϋπνία, ενώ στους ηλικιωμένους το ποσοστό ξεπερνά το 50%, όπως αναφέρθηκε σε επιστημονική συνάντηση για την αϋπνία, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μόντε Κάρλο.



Εξάλλου μία στις 5 επισκέψεις στο γιατρό αφορά προβλήματα ύπνου. Μάλιστα, οι γυναίκες άνω των 40 ετών φαίνεται να αντιμετωπίζουν πιο συχνά προβλήματα αϋπνίας από τους άντρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν για την Ευρώπη, το 66% των αϋπνικών είναι γυναίκες ενώ το 39% του συνόλου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αϋπνίας.

Κοιμηθείτε με μουσική

Σύμφωνα με μελέτη, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τη μουσική, προκειμένου να καταπολεμήσουν την αϋπνία, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Sheffield, στην Αγγλία.

enimerotiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου