ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Αυτός είναι ο λόγος που οι άνδρες πεθαίνουν νωρίτερα από τις γυναίκες

 

Στην Ελλάδα, το ανδρικό και το γυναικείο προσδόκιμο ζωής απέχουν περίπου 5 χρόνια. Γιατί;

Κανείς δεν θα ζήσει για πάντα. Η παραμονή μας στη γη θα τελειώσει κάποια στιγμή, απλώς δεν ξέρουμε το πότε. Αυτό που ξέρουμε είναι πως, κατά μέσο όρο, οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες. Στην Ελλάδα, συγκεκριμένα, το προσδόκιμο ζωής των γυναικών είναι τα 84,7 έτη και των ανδρών τα 79,8.


 
 

Πού οφείλεται αυτή η διαφορά; Παρακάτω, θα δούμε τους λόγους.

Ένας από τους λόγους που οι γυναίκες ζουν περισσότερο, είναι τα οιστρογόνα. Αυτά διατηρούν υγιή τα αιμοφόρα αγγεία και βελτιώνουν τη λειτουργία των κυττάρων, ενώ μπορούν να ρίξουν και την LDL χοληστερόλη (την κακή) και να αυξήσουν την HDL (την καλή).

Οι άνδρες είναι πιθανότερο να κινδυνεύσουν

Κατά κανόνα, οι γυναίκες φροντίζουν περισσότερο τον εαυτό τους. Καπνίζουν λιγότερο, πίνουν λιγότερο αλκοόλ, τρώνε πιο υγιεινά και κάνουν λιγότερη χρήση ναρκωτικών. Έτσι, μειώνεται και ο κίνδυνος για χρόνια νοσήματα όπως υπέρταση, νόσους των νεφρών και του ήπατος, αλλά και η παχυσαρκία.

Επιπλέον, οι άνδρες οδηγούν πιο απερίσκεπτα, αθλούνται χωρίς προστασία και τραυματίζονται, ενώ και τα επαγγέλματά τους, που συχνά είναι χειρωνακτικά, μπορεί να τους θέσουν σε κίνδυνο.

Οι άνδρες καταπιέζουν περισσότερο τα συναισθήματά τους

Και εδώ φταίει η πατριαρχία. Και ναι, το να εκφράζεις τα συναισθήματά σου, οδηγεί στη μακροζωία.

Ζούμε σε μία κοινωνία που πιέζει τους άνδρες να είναι σκληροί, να μην κλαίνε, να μη στενοχωριούνται. Να κρατούν τα συναισθήματά τους για τον εαυτό τους, για να μοιάζουν δυνατοί. Το αποτέλεσμα είναι να αντιμετωπίζουν διαταραχές ψυχικής υγείας, ανάμεσά τους η κατάθλιψη και το άγχος. Σωματικά, τώρα, αυτή η καταπίεση οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι γυναίκες είναι πιθανότερο να πάνε στον γιατρό


 
 

Οι άνδρες είναι πολύ πιθανότερο να αγνοήσουν συμπτώματα που έχουν μικρή διάρκεια, αποφεύγοντας την επίσκεψη στον γιατρό. Συνήθως, κλείνουν ραντεβού μόνο αν τους συμβεί κάτι ανησυχητικό και, έτσι, αποτυγχάνουν στην πρόληψη. Επίσης, πολύ συχνά αγνοούν τις συμβουλές τους γιατρού τους και ακολουθούν ανθυγιεινό τρόπο ζωής, παρότι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου