ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Δεν τελείωσαν το σχολείο, αλλά έγιναν παγκοσμίως γνωστοί σταρ





«Οι μεγάλες επιτυχίες δεν έρχονται από αυτό αυτούς υποκύπτουν στις τάσεις, στις σαπουνόφουσκες και στην κοινή γνώμη».


Ο Αλμπέρ Καμύ έλεγε ότι «το σχολείο μας προετοιμάζει για τη ζωή σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει». Αλήθεια ή ψέματα, εκτός από το οικογενειακό περιβάλλον, τα σχολικά έδρανα είναι ο τόπος όπου διαμορφώνεται η προσωπικότητα ενός ανθρώπου.

Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία, όπως αποδεικνύει και η περίπτωση των διάσημων αστέρων που αναφέρονται παρακάτω και οι οποίοι εγκατέλειψαν το σχολείο νωρίς, ίσως γιατί όπως είχε πει ο Τζακ Κέρουακ «οι μεγάλες επιτυχίες δεν έρχονται από αυτό αυτούς υποκύπτουν στις τάσεις, στις σαπουνόφουσκες και στην κοινή γνώμη».


Μέριλιν Μονρόε


Έχει ειπωθεί πολλές φορές και είναι μια τραγική αλήθεια. Η αιώνια γυναίκα ήταν μια δυστυχισμένη ύπαρξη. Το όνομα Νόρμα Τζιν Μόρτενσον ήταν αυτό με το οποίο τη δήλωσε η μητέρα της στο ληξιαρχείο, επιλέγοντας τη ταυτότητα ενός περιστασιακού συντρόφου της, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε δυστύχημα. Νόθο παιδί της Γκλάντυς Περλ Μπαίηκερ και άγνωστου πατέρα, η φωτογενής Μέριλιν πέρασε άσχημη παιδική ηλικία.

Η μητέρα της νοσηλεύτηκε αρκετές φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα, ενώ η ίδια φιλοξενήθηκε ως ψυχοπαίδι σε διάφορες οικογένειες πριν καταλήξει στο ορφανοτροφείο και εγκαταλείψει το σχολείο σε ηλικία 16 ετών με την ελπίδα ότι ο γάμος με έναν νεαρό αγρότη θα την έκανε επιτέλους να νιώθει ότι ανήκει κάπου. Η δίψα της για γνώση αποδείχτηκε πολλές φορές και από την ανάγκη της να έχει την αποδοχή καλλιεργημένων ανδρών, μεταξύ των οποίων και ο κατοπινός σύζυγος της συγγραφέας Άρθουρ Μίλλερ.
Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ


 
 

Όταν οι κριτικοί επαίνεσαν την ερμηνεία του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στη ταινία σταθμό του 1987 «Λιγότερο από Μηδέν» και οι κοπελίτσες παραληρούσαν στη θέα του, ουδείς γνώριζε ότι ο εξαιρετικά ταλαντούχος Αμερικανός ηθοποιός ήταν, όπως και ο κινηματογραφικός χαρακτήρας που τον ανέδειξε, δέσμιος των ναρκωτικών ουσιών. Γιος ενός γνωστού σκηνοθέτη underground ταινιών και μιας ηθοποιού, ο Ρόμπερτ Ντάουνι ο νεότερος ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τη μεγάλη οθόνη όταν σε ηλικία 5 ετών υποδύθηκε ένα κουταβάκι στη ταινία του πατέρα του Pound.

Στα 16 του εγκατέλειψε το σχολείο για να ασχοληθεί σοβαρά με την υποκριτική, μια απόφαση που τον δικαίωσε και τον ζημίωσε σε ισόποσες δόσεις, αφού μπορεί σήμερα να είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ, ωστόσο για πολλές δεκαετίες μπαινόβγαινε σε κέντρα αποτοξίνωσης, ενώ έφτασε μέχρι τη φυλακή για να πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει τον κακό του εαυτό και να εφεύρει αυτόν που όλοι σήμερα βλέπουν και θαυμάζουν.
Χίλαρι Σουάνκ


«Ένιωθα σαν παρείσακτη. Δεν ένιωθα ότι ταίριαζα. Δεν άνηκα μεταξύ τους με κανέναν τρόπο. Δεν ένιωθα καν ότι οι καθηγητές με ήθελαν εκεί. Ένιωθα ότι δεν με έβλεπαν, δεν με καταλάβαιναν». Τα λόγια αυτά ανήκουν στην Χίλαρι Σουάνκ, την ηθοποιό με τα δύο χρυσά αγαλματίδια και το τεράστιο ταλέντο, που εγκατέλειψε το σχολείο νωρίς, λόγω της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητας (ADHD) από την οποία ταλαιπωρούνταν, αλλά κατάλαβε πολύ αργότερα στην ενήλικη ζωή της.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός με το αθλητικό σώμα ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το όνειρο της ζωής της, όταν συμμετείχε σε ηλικία 9 ετών στην παράσταση «The Jungle Book». Στα 15 της χρόνια όταν οι γονείς της χώρισαν, η μητέρα της δεν δίστασε να υποστηρίξει το όνειρο της για μια καριέρα στο Χόλιγουντ, ακόμα κι αν χρειάστηκε οι δύο τους κατά τους πρώτους μήνες της μετακόμισης τους στο Λος Άντζελες να ζουν μέσα στο οικογενειακό αυτοκίνητο κοντά σε ένα δημόσιο πάρκο.
Τζόνι Ντεπ


Το πάθος του Τζόνι Ντεπ, που συστήθηκε στο ευρύ κοινό ως ο καλός αστυνομικός στη δημοφιλή σειρά «21 Jump Street» για να αποδειχτεί στη συνέχεια ότι στη πραγματικότητα διαθέτει μια θυμοειδή προσωπικότητα ήταν ανέκαθεν η μουσική κι όχι η ηθοποιία. Γι’ αυτό όταν στα 16 του χρόνια παράτησε το σχολείο μετά από μερικές μόλις μέρες επιχείρησε (ανεπιτυχώς ωστόσο) να επιστρέψει στα μαθητικά έδρανα, απλά και μόνο για να συμμετάσχει στο σχολικό μουσικό συγκρότημα που στηνόταν εκείνη την εποχή.

Η ανάγκη για επιβίωση τον βρήκε να κάνει πολλά και διάφορα ευκαιριακά επαγγέλματα, μεταξύ των οποίων πλασιέ από το τηλέφωνο, μέχρις ότου στις αρχές της δεκαετίας του 1980 να συνοδέψει έναν φίλο του στο κάστινγκ για τη ταινία «Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες», ρόλο που πήρε τελικά ο ίδιος όταν οι παραγωγοί πίστεψαν με το που τον είδαν ότι είχε αυτό το κάτι ξεχωριστό που θα τον έκανε μεγάλο σταρ του Χόλιγουντ.
Ζιζέλ Μπούντχεν


Η περίπτωση της Ζιζέλ, το επώνυμο της Μπούντχεν ελάχιστοι το γνωρίζουν, του πανέμορφου μοντέλου από τη Βραζιλία επιβεβαιώνει αυτό που είχε πει ο μοναδικός Όσκαρ Ουάιλντ ότι «η ομορφιά είναι μια μορφή μεγαλοφυΐας. Στην πραγματικότητα, είναι ανώτερη από τη μεγαλοφυΐα επειδή δεν χρειάζεται εξήγηση». Η Ζιζέλ εγκατέλειψε το σχολείο στην ηλικία των 14 ετών, όταν μια οικογενειακή βόλτα στο εμπορικό κέντρο της γενέτειρας της την έφερε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν εκπρόσωπο διεθνούς πρακτορείο μοντέλων, ο οποίος στοιχημάτισε τη δική του καριέρα στην εκτόξευση της δικιάς της.

Πολύ γρήγορα το ένα εξώφυλλο ακολούθησαν χιλιάδες άλλα, η πασαρέλα αποδείχτηκε ο φυσικός χώρος της Ζιζέλ με τα ατελείωτα πόδια, πριν η ωρίμανση τη βρει να είναι το «πρόσωπο» της μεγαλύτερων οίκων μόδας μεταξύ των οποίων της διάσημης εταιρείας εσωρούχων Victoria’s Secret. Σήμερα, η πρώην σύζυγος του σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου Τομ Μπρέιντι και μητέρα δύο παιδιών κάνει επιτυχημένο restart στην καριέρα της, παραμένοντας πάντα ένα από τα αγαπημένα μοντέλα του εκλεκτικού γαλλικού οίκου μόδας Channel.

Ράιαν Γκόσλινγκ


Ο ωραίος Καναδός που κατέκτησε όλες τις γυναίκες του κόσμου με την ερμηνεία του στη ταινία «Το Ημερολόγιο», ένα από τα κλασσικά πλέον ρομαντικά φιλμ στην ιστορία του κινηματογράφου, εγκατέλειψε πολύ νωρίς το σχολείο επειδή τον κορόιδευαν τα άλλα παιδιά γιατί ήταν δυσλεκτικός. Τη βασική του μόρφωση την έλαβε με μαθήματα κατ’ οίκον, τα οποία όμως σταμάτησε κι αυτά, όταν σε ηλικία 17 ετών εγκατέλειψε το Λος Άντζελες, όπου εργαζόταν στη δημοφιλή παιδική σειρά «The Mickey Mouse Club», για να μετακομίσει στη Νέα Ζηλανδία προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στη γνωστή τηλεοπτική σειρά «Young Hercules».

Σήμερα ο καταξιωμένος ηθοποιός, που χρειάζεται μόνο ένα Όσκαρ για να σφραγίσει την κινηματογραφική του επιτυχία, χαίρεται τις μέρες του και τις νύχτες του δίπλα στην σέξι Λατίνα συνάδελφο του Εύα Μέντες και τις δυο κόρες τους έχοντας πάντα ως παράπονο το γεγονός ότι δεν ολοκλήρωσε τη μόρφωση του, γεγονός που προσπαθεί να αναπληρώσει διαβάζοντας συνεχώς βιβλία, όπως έχει παραδεχτεί ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξη του.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου