ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Τι δουλειά είχαν δύο αρκουδάκια στην Εγνατία οδό;


Όλο και πιο συχνά, στη Βόρειο Ελλάδα, αρκούδες απαθανατίζονται να κόβουν βόλτες σε κατοικημένες περιοχές.

Ένα βίντεο από το Μέτσοβο έκανε τον γύρο του διαδικτύου, στο οποίο φαίνονται δύο μικρά αρκουδάκια να κάνουν τον περίπατό τους διασχίζοντας την Εγνατία οδό.

Ένας χρήστης του TikTok ανήρτησε το βίντεο στην πλατφόρμα, στο οποίο φαίνονται τα μικρά αρκουδάκια να τρέχουν το ένα δίπλα από το άλλο, πριν εξαφανιστούν από το πλάνο.

Το ερώτημα βέβαια είναι πώς βρέθηκαν εκεί τα ζώα, αφού θα μπορούσε να έχει προκληθεί σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Το τελευταίο διάστημα δεν είναι λίγα τα περιστατικά με άγρια ζώα τα οποία κατεβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές, κυρίως για να βρουν τροφή.

Τον Ιούνιο αρκούδα έκανε την εμφάνισή της στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Η αρκούδα εντοπίστηκε σε μελίσσια, στα οποία, μάλιστα, προκάλεσε ζημιές

Δείτε το βίντεο με τα δύο αρκουδάκια 

Εγκλωβισμένη στον αστικό ιστό 

Τον Ιούνιο αρκούδα έκανε την εμφάνισή της στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Η αρκούδα εντοπίστηκε σε μελίσσια, στα οποία, μάλιστα, προκάλεσε ζημιές.

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης βρέθηκε σε επικοινωνία με τον Αρκτούρο και την Καλλιστώ για ιχνηλάτηση του ζώου ενώ κάλεσε τους πολίτες αν παρατηρήσουν σημάδια αρκούδας να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους.

Η ίδια, μάλλον, αρκούδα εντοπίστηκε, εκ νέου, να βολτάρει στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας τον τρόμο. Συγκεκριμένα, κάτοικοι ανέφεραν ότι είδαν την αρκούδα στις Συκιές, στην Πολίχνη, στο Ρετζίκι, στο Φίλυρο, στον Χορτιάτη και στο Πανόραμα, ενώ στη συνέχεια εθεάθη στα Λαγυνά, αλλά και το Δερβένι.

Το θηλαστικό φαίνεται ότι είχε εγκλωβιστεί σε μέρη τα οποία περιβάλλουν τον αστικό ιστό, ενώ το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης αλλά και άνθρωποι του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη προσπάθησαν να το εντοπίσουν, σε συνεννόηση με τους ειδικότερους επί του θέματος, τη μη κυβεΑρνητική οργάνωση Αρκτούρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου