ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Θανάσης Θάνος "Περί φοροδιαφυγής"

Στο φύλλο «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ» της 11-06-2023 της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» αναγράφεται ότι το 65% των φόρων εισπράττεται από το 10% των φορολογουμένων και ότι δύο στους τρείς εμφανίζουν εισόδημα χαμηλότερο από 10.000 ευρώ ετησίως. 
Μισθωτοί και συνταξιούχοι δηλώνουν το 72% του συνολικού εισοδήματος και καταβάλλουν το 65% των φόρων. Σε αντίστοιχο φύλλο της 1-10-2023 αναγράφεται ότι είναι ανενεργά περισσότερα από 60.000 POS. Επιστημονικές τάξεις και μη με ευκολία επικαλούνται μη λειτουργία του POS (oποία γελοιότητα). Επιπλέον υπάρχουν χιλιάδες επαγγελματίες που κόβουν από μία έως δέκα αποδείξεις μέσω των POS μέσα σε ένα χρόνο.
 
 
Εκπλήσσει η συμπαράσταση του Υπουργείου Οικονομικών στην «αδικημένη» τάξη των φοροδιαφευγόντων με τις συνεχείς παρατάσεις διασύνδεσης των POS. Τελικά η μη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αποδεικνύεται ότι σχετίζεται άμεσα με το πολιτικό κόστος, διότι δεν νοείται κράτος να μην μπορεί να κάνει κάτι. 
Αλήθεια τι θα πει κυρίως ο Υπουργός Οικονομικών αλλά και γενικότερα η κυβέρνηση στο τέλος της θητείας της σχετικά με τους ανωτέρω αριθμούς; 
Θα ανανεώσει την υπόσχεση για αντιμετώπιση σε νέα θητεία ; «Ικανή και αναγκαία συνθήκη», όπως λέγεται στα μαθηματικά, περί μη αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, τείνει να αποτελεί η κάθε φορά αναφορά στα Μ.Μ.Ε. της κυβέρνησης περί εγκυκλίων και ελέγχων επιχειρήσεων. 
Όσο για το πολιτικό κόστος, όπως επίσης αναγράφεται στο ανωτέρω φύλλο της 1-10-2023, αν οι Αρχές αξιοποιούσαν τη νομοθεσία κι άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμούς όσων έπιαναν για φοροδιαφυγή και των μελών της οικογένειας τους και σε περίπτωση που διαπίστωναν αδικαιολόγητο πλουτισμό προχωρούσαν σε ποινές έως και δήμευση περιουσιακών στοιχείων το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από πάμπολλες διατάξεις κι εγκυκλίους. 
Ακόμη τι φόβος είναι αυτός για την κυβέρνηση για τη μη τόνωση της χρήσης πλαστικού χρήματος(ας δοκιμάσει να πληρώνεις τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους εν όλω ή έστω εν μέρει π.χ. 80% με πλαστικό χρήμα). Δεν εννοούν ότι μέχρι να καθιερωθεί το ηλεκτρονικό χρήμα δεν υπάρχει καμία μα καμία άλλη λύση εκτός από το πλαστικό χρήμα; 
Μετά από τα ανωτέρω μην εκπλησσόμεθα για τα μεγάλα προβλήματα στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στα έργα, στα δάση, στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών κ.λπ. Πολλά από αυτά θα είχαν έστω εν τινί μέτρω επιλυθεί με το κλεμμένο χρήμα της φοροδιαφυγής. 

 ΘΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 
Τοπογράφος μηχανικός Ε.Μ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου