ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Ανακοινώθηκε από Σκλαβενίτη, τελειώνει τον ανταγωνισμό: "Μούδιασαν" Μασούτης, MyMarket & Lidl με αυτή τη κίνηση



Κίνηση ματ από Σκλαβενίτη: Τι αγόρασε και τρέμουν οι ανταγωνιστές του..

 Ζωή στο ιστορικό εργοστάσιο της Πίτσος στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη αναμένεται να δώσει τρόπον τινά ο όμιλος Σκλαβενίτη το αμέσως επόμενο διάστημα.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, ο leader του οργανωμένου λιανεμπορίου στη χώρα μας βρίσκεται σε συζητήσεις με την BSH Hellas, στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκεται το τεράστιο ακίνητο άνω των 53.000 τμ, για την απόκτησή του.
 
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία των υπογραφών.

Οι μηχανές του εργοστασίου της Πίτσος «έσβησαν» οριστικά τον Απρίλιο του 2021, βάζοντας τέλος σε μια παραγωγική δραστηριότητα άνω των 150 ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας αμέτρητα ελληνικά νοικοκυριά εξοπλίζονταν με τις γνωστές ηλεκτρικές συσκευές της Πίτσος.

 Εκτιμητική μελέτη

«Αναφορικά με το ακίνητο του εργοστασίου, η διαδικασία αξιολόγησης της περαιτέρω αξιοποίησής του είναι σε εξέλιξη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στις οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση 2022 της εταιρείας BSH Hellas – μέλος του Robert Bosch Group – που καταχωρήθηκαν στο ΓΕΜΗ προ δεκαημέρου.

Μάλιστα, όπως ενημερώνει η BSH Hellas, «εντός του 2022 προέβη στην ανάθεση εκτιμητικής μελέτης της αγοραίας αξίας του ακίνητου του εργοστασίου από την οποία προέκυψε ότι η εύλογη αξία υπερβαίνει σημαντικά την λογιστική του αξία».

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι μετά το κλείσιμο του εργοστασίου, η εταιρεία συγκέντρωσε όλα τα διοικητικά τμήματά της στο κτίριο της Κηφισιάς.

Μέσα στο 2024 θα αποφασιστεί ο τρόπος αξιοποίησης του εργοστασίου

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η διοίκηση του ομίλου Σκλαβενίτη ακόμη δεν έχει αποφασίσει με ποιον τρόπο θα αξιοποιήσει τις ιστορικές εγκαταστάσεις στο Ρέντη, κάτι το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός του 2024. Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνεται πως ο κορυφαίος «παίκτης» του οργανωμένου λιανεμπορίου της χώρας μας συνεχίζει απρόσκοπτα τα επενδυτικά του σχέδια.


 
 

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2023, η Σκλαβενίτης προέβη στην απόκτηση τεσσάρων καταστημάτων στην περιοχή της ανατολικής Αττικής από την εταιρεία λιανικού εμπορίου Γέγος, ενώ στα μέσα του δευτέρου τριμήνου, προχώρησε στην εξαγορά του συνόλου των μεριδίων της εταιρείας λιανικού εμπορίου Σανίδας – Παπακωνσταντίνου ΙΚΕ, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή της Θεσσαλίας με οκτώ καταστήματα. Το 2022 είχε προηγηθεί η απόκτηση εννέα καταστημάτων στην περιοχή των Ιωαννίνων από τη SEP Markets Παπαδόπουλος.

Συνολικά την προηγούμενη χρονιά ο ισχυρός «παίκτης» του οργανωμένου λιανεμπορίου υλοποίησε επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 50 εκατ. ευρώ.

Το 2022 ο κύκλος εργασιών του ομίλου Σκλαβενίτη προσέγγισε τα 4,5 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα ανήλθε στα 4,47 δισ. ευρώ, έναντι 3,98 δισ. ευρώ το 2021. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 276,4 εκατ. ευρώ, από 292,7 εκατ. ευρώ το 2021, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 78,5 εκατ. ευρώ, από 92,5 εκατ. ευρώ το 2021, ποσοστό 1,75% επί του συνολικού κύκλου εργασιών. Ο όμιλος εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 58,17 εκατ. ευρώ.

enimerotiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου