ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Ανασκόπηση 2023: Τέμπη, φωτιές και πλημμύρες τα γεγονότα που στιγμάτισαν τη χρονιά

Το 2023 σημαδεύτηκε από μεγάλες τραγωδίες για τη χώρα - Από τη σύγκρουση των τρένων στις φωτιές και τις πλημμύρες 
Το 2023 αποτελεί μια ζοφερή από πολλές πλευρές χρονιά που σημαδεύτηκε από τραγικά γεγονότα στη χώρα μας. Το δυστύχημα των Τεμπών, οι μεγάλες φωτιές σε Ρόδο, Αττική και Έβρο, καθώς και οι καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel προκάλεσαν την απώλεια ανθρώπινων ζωών και την καταστροφή περιουσιών και οικοσυστημάτων.

Η 28η Φεβρουαρίου του 2023 θα μείνει στη μνήμη λόγω του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Το Intercity 62, που μετέφερε περισσότερους από 350 επιβάτες και εκτελούσε τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία 63503, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα.



Αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 85, βυθίζοντας την χώρα στο πένθος. Πρόκειται για το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα

Η σύγκρουση των δύο τρένων ανέδειξε τα προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου στη χώρα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα ακριβή αίτια.

Το καλοκαίρι, η κλιματική αλλαγή έφερε ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών που δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες για το ξέσπασμα πυρκαγιών. Πράγματι, μεγάλες φωτιές εκδηλώθηκαν σε Αττική, Ρόδο και Έβρο, μετατρέποντας τα δάση σε στάχτη ενώ χιλιάδες ζώα βρέθηκαν απανθρακωμένα.

Η φωτια στον Έβρο έκαιγε για 17 μέρες, πληγώνοντας ανεπανόρθωτα το δάσος της Δαδιάς όπου έχασαν τη ζωή τους 18 άνθρωποι. Αποτελεί τη μεγαλύτερη φωτιά που έχει καταγραφεί σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και χρόνια .





Εκείνη στη Ρόδο αφού έκαψε μεγάλες περιοχές του νησιού και οδήγησε σε μαζική αποχώρηση τους τουρίστες, τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από 9 μέρες.



Η φωτιά στη Πάρνηθα έκανε στάχτη τα όσα απέμειναν από εκείνες του 2007 και του 2021. Οι κάτοικοι των οικισμών γύρω από την Πάρνηθα είδαν τις περιουσίες τους, τους κόπους μιας ζωής, που έχτισαν με τόσο κόπο και αγωνία να γίνονται στάχτη στο πέρασμα της πύρινης λαίλαπας.



Και ενώ η χώρα μετρούσε τις πληγές της από τις φωτιές του καλοκαιριού, στις αρχές του Σεπτεμβρίου, η κακοκαιρία Daniel έπνιξε τη Θεσσαλία, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές και περιουσίες . Ο τραγικός απολογισμός των νεκρών ανήλθε σε 17, ενώ το κόστος αποτιμάται πάνω από 3 δισ. ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Κομισιόν ενέκρινε την παροχή κονδυλίων ύψους 2,2 δισ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου