ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Φενάκη ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών χωρίς τεκνοθεσία - Και φύλαξη των συνόρων και νόμιμη μετανάστευση - (video)

Παράπονα αγροτών για ενισχύσεις ΟΠΕΚΕΠΕ και αποζημιώσεις.. 

«Με ενότητα θα αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία -ο Δεσπότης είπε κάτι πολύ ωραίο προχτές σε μία από τις ορκωμοσίες, ο Λαρίσης και Τυρνάβου, “εργαζόμαστε πολύ στην Θεσσαλία, αλλά δεν συνεργαζόμαστε”, είναι καλύτερα να συνεργαζόμαστε, λοιπόν, προκειμένου να έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Κολλάτο.

Προέχουν τα δικαιώματα των παιδιών


 
 

Ο Θεσσαλός πολιτικός ερωτώμενος για την πιθανή νομοθέτηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών υπογράμμισε ότι «η συζήτηση από την πλευρά των λεγόμενων δικαιωματιστών περιορίζεται στην επίκληση των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών. Κανένας, όμως, δεν υπερασπίζεται τα δικαιώματα των παιδιών. Ένα παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώσει σε μια οικογένεια που θα έχει ξεκάθαρα πρότυπα του πατέρα και της μητέρας». Επίσης ανέφερε ότι «για να μην υπάρξει σύγχυση στους τηλεθεατές μας, γιατί ακούμε διάφορα το τελευταίο διάστημα με αφορμή αυτή τη δημόσια συζήτηση ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να νομοθετήσουμε μόνο τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών χωρίς την τεκνοθεσία. Αυτό είναι μια φενάκη, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Και αν ακόμη γινόταν αυτό, την επομένη θα μπορούσε να είχε προσφύγει ένα ζευγάρι ομοφύλων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και όπως συνέβη με την νομολογία που αναπτύχθηκε νωρίτερα με το σύμφωνο συμβίωσης, θα υπήρξε επέκταση κατ’ ανάγκην και νέα νομοθεσία που θα επέβαλε την αναγνώριση και της τεκνοθεσίας. Άρα, λοιπόν, μιλούμε για τεκνοθεσία».

Καμία ευρωπαϊκή δέσμευση για νομοθέτηση γάμου ομόφυλων

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ξεκαθάρισε ότι «δέσμευση και υποχρέωση από την ΕΕ, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν υπάρχει. Υπήρξε μία υποχρέωση όσον αφορά την θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, από τη στιγμή που ως κράτος της ΕΕ είχαμε προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα στη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης ετερόφυλων ζευγαριών, οπότε στο πλαίσιο της ισονομίας και της ισοπολιτείας, έπρεπε αυτό να επεκταθεί. Εδώ δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα αυτή τη στιγμή. Αντιθέτως, θα σας έλεγα, δεν υπήρξε κάποια καταδίκη χωρών από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που δεν έχουν θεσμοθετήσει, νομοθετήσει τον πολιτικό γάμο και κατ’ επέκταση την τεκνοθεσία».

 

Όλοι οι βουλευτές οφείλουν να λάβουν θέση

Επ’ αυτού του ζητήματος ο κυβερνητικός βουλευτής επισήμανε ότι «και υπουργοί έχουν τοποθετηθεί και έχουν ήδη καταστήσει καθαρή την θέση τους ότι διαφωνούν με την νομοθέτηση αντίστοιχης ρύθμισης. Και ο κ. Βορίδης έχει πει ότι θα καταψηφίσει. Από την πρώτη στιγμή το έχει κάνει ξεκάθαρο. Επομένως, νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα κομματικής πειθαρχίας σε τέτοια ζητήματα που άπτονται καθαρά συνειδησιακών προσεγγίσεων. Από κει και πέρα, η κυβέρνηση μένει να δούμε τι θα φέρει». Ερωτηθείς για την προσωπική του θέση ανέφερε ότι «είμαι από αυτούς που διατύπωσε ευθέως την άποψή του και φαντάζομαι ότι κάθε πολίτης αξιώνει από τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου να λάβουν ξεκάθαρη θέση για ένα τέτοιο ζήτημα που απασχολεί την πλειοψηφία των πολιτών. Οι δημοσκοπήσεις, οι έρευνες της κοινής γνώμης που είδαν το φως της δημοσιότητας έδειξαν ότι το 77% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας διαφωνούν με την τεκνοθεσία. Εγώ νομίζω ότι κάθε εκπρόσωπος των πολιτών οφείλει να έχει ξεκάθαρη θέση. Δεν υπάρχει ναι μεν αλλά, ούτε ήξεις αφήξεις σε αυτά τα ζητήματα που άπτονται της συνείδησης».

 

Και φύλαξη συνόρων και νόμιμη μετανάστευση


 
 

Σχετικά με την πρόσφατη νομοθεσία για την απόδοση άδειας παραμονής και εργασίας σε παράτυπους μετανάστες ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «μιλούμε για μια ad hoc ρύθμιση. Δεν είναι μια νομοθέτηση που αλλάζει τα δεδομένα» και πρόσθεσε ότι «το ζητούμενο είναι να υπάρξει μια ισορροπία στο πόσους μπορεί η Ελλάδα και η Ευρώπη κατ’ επέκταση, εκ των μεταναστών που έρχονται, να ενσωματώσει. Διότι υπάρχουν πραγματικές ανάγκες και στον πρωτογενή τομέα και στην οικοδομή και στον τουρισμό, επίσης, μεγάλες ανάγκες. Άρα χρειαζόμαστε, λοιπόν, μία νόμιμη μετανάστευση ως ΕΕ, χρειαζόμαστε τη φύλαξη των συνόρων. Εμείς θα κρίνουμε ποιους χρειαζόμαστε νόμιμα να έρθουν στο ευρωπαϊκό έδαφος και να εργαστούν».

 

Θετική η προσέγγιση με Τουρκία

Για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα ο Θεσσαλός πολιτικός τόνισε ότι «ήταν θετικό ότι υπήρξε αυτή η προσέγγιση. Από το “Μητσοτάκης γιοκ” που έλεγε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, ήταν αυτός ο οποίος ήρθε στην Αθήνα και είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας. Δεν είδα καμία υποχώρηση, αντιθέτως, υπαναχώρηση της τουρκικής πλευράς που αρνούνταν κάθε διάλογο -ήταν αυτή που προσήλθε στο τραπέζι του διαλόγου. Και θα πρέπει να επενδύσουμε ακόμη περισσότερο στη θετική ατζέντα, είμαστε δύο χώρες που είναι καταδικασμένες από την ιστορία και τη γεωγραφία να συνυπάρχουν. Είμαστε δύο λαοί που έχουμε πάρα πολλά κοινά. Ζήσαμε για αιώνες είτε στα όρια του Βυζαντίου είτε στα όρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. […] Εμείς, ως βάση αυτών των συζητήσεων, θέτουμε πάντοτε το διεθνές δίκαιο. Η Ελλάδα την ισχύ του δικαίου προτάσσει και όχι την ισχύ των όπλων, αλλά επειδή γνωρίζουμε ότι γίνεται σεβαστός κανείς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου όταν είναι ισχυρός και γι’ αυτό βλέπετε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε τα προηγούμενα 4 χρόνια να αυξήσει τις δαπάνες για την άμυνα, η χώρα να θωρακιστεί».

 

Οι αμυγδαλοπαραγωγοί αναμένουν την αποζημίωση…

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ερωτηθείς για την μη αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις ανέφερε ότι «δέχτηκα χθες αγρότες που μου μετέφεραν αυτή τη διαμαρτυρία από την περιοχή του Δομένικου, αλλά και των Τεμπών -δεν είναι μόνο η επαρχία Ελασσόνος, αλλά και η επαρχία των Τεμπών- οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από τον παγετό της άνοιξης. Και με παρέπεμψαν σε επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με χρονοδιάγραμμα που έδωσε η ηγεσία του Υπουργείου στις 6 Δεκεμβρίου, που έλεγε ότι στις 22 του μήνα θα υπάρξουν γενναίες προκαταβολές για τον παγετό των ζημιών που υπέστησαν οι αμυγδαλοπαραγωγοί. Δυστυχώς, παρήλθε η 22α και δεν καταβλήθηκαν αυτές οι προκαταβολές. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν κάποιες εξηγήσεις από πλευράς ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

 

Παράπονα για ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Θεσσαλός πολιτικός παραδέχθηκε ότι στη διαδικασία των αποζημιώσεων στους αγρότες «προφανώς υπάρχουν και λάθη, υπάρχουν και αστοχίες. Θα σας έλεγα, μακάρι να ήταν μόνο αυτές. Γιατί, εγώ ακούω και πολλά παράπονα που έχουν να κάνουν με τις πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που έγιναν τις προηγούμενες μέρες. Δυστυχώς, περιμέναμε ότι θα υπάρχει μία σημαντική διόρθωση των λαθών που έγιναν με την καταβολή της προκαταβολής τον Οκτώβριο. Φαίνεται ότι δεν ήταν τόσο καλή και η πληρωμή που έγινε αυτές τις μέρες, είδα και μια ανακοίνωση σήμερα και εκπροσώπων των κτηνοτρόφων.

Διαπιστώνουμε προβλήματα. Ας ελπίσουμε τον νέο χρόνο ότι θα διορθωθούν πολλά από αυτά, γιατί οι αρρυθμίες αυτές έχουν έναν αντίκτυπο όχι μόνο στην τσέπη των αγροτών και των κτηνοτρόφων, αλλά έχουν έναν αντίκτυπο συνολικότερα στην τοπική μας οικονομία, που σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από το εισόδημα που η πρωτογενής παραγωγή προσδίδει».

 

Έμπρακτη ενίσχυση των αγροτών

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενισχύει έμπρακτα τους αγρότες. Μόνο για τον ΕΛΓΑ έδωσε 260 εκατομμύρια λόγω της ζημιάς. Επίσης, είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη που επανάφερε έστω με μειωμένο προϋπολογισμό, αλλά είναι αυτή που επανάφερε την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου. Εδώ θα πρέπει να επιμείνουμε να αυξηθεί και να υπάρχει και καλύτερος καταμερισμός αν θέλετε κατά προϊόν και στην κτηνοτροφία και αλλού, αλλά ήταν αυτή που το επανάφερε. Πράγματι, όταν ήμουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δίναμε 160 εκατομμύρια για το αγροτικό πετρέλαιο, Συνολικότερα πρέπει να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση. Ενδεχομένως και στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, θα μπορούσε να γίνει αυτή η συζήτηση και να καταθέσουν και όλες οι πολιτικές δυνάμεις τις προτάσεις τους».

 

Ανησυχία για το πόρισμα των Ολλανδών

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «είναι εύκολος ο καταγγελτικός λόγος, δύσκολη είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και να ακούσουμε μια συγκεκριμένη πρόταση, να ειπωθούν αλήθειες. Γιατί, δυστυχώς, με αφορμή και τον Ντάνιελ υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός εάν θα συνεχίσουν κάποιοι, ιδιαίτερα αν θα υπάρχει διαδοχή σε πολλές αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Αν νέα παιδιά θα μείνουν στην περιοχή, στον τόπο. Έχουμε πάνω από 150.000 στρέμματα, αυτή την ώρα που μιλούμε, πλημμυρισμένα και υπάρχουν μεγάλα ερωτηματικά, αναμένουμε ακόμη το πόρισμα που θα καταθέσει τέλη Φλεβάρη από την Ολλανδική εταιρεία. Τα πρώτα μηνύματα που υπήρξαν, που ήταν αρνητικά στη δυνατότητα της κατασκευής σήραγγας για να αποστραγγιστούν τα ύδατα, προκάλεσαν έναν αναβρασμό. Και υπάρχει ακόμη αναβρασμός και ανησυχία, ιδιαίτερα στους κατοίκους αυτών των παρακάρλιων χωριών. Να δούμε ποια είναι η πρόταση και των Ολλανδών και ποια θα είναι τελικά αυτή που θα υιοθετήσει και η κυβέρνηση. Πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι,  γιατί η προσέγγιση των Ολλανδών ήταν μια σχέση κόστους-οφέλους, ότι είναι προτιμότερο να αποζημιώνουμε κάποιους για κάποια χρόνια, παρά να κάνουμε κάποια έργα. Αλλά ξέρετε αν δεν υπάρχουν τα έργα θα υπάρχει και μια επισφάλεια ότι αν ξαναϋπάρξει σύντομα μια τέτοια πλημμύρα, τι κάνουμε; Θα υποστούμε και πάλι μια νέα καταστροφή και μια νέα δοκιμασία;».


 
 

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη: 

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου