ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Ελλάδα: Στην Εθνική Οδό με 251 χλμ./ώρα -Η τιμωρία που περιμένει τον οδηγό


Βαρύς αναμένεται να πέσει ο πέλεκυς στον οδηγό που πιάστηκε από ραντάρ να κινείται με το γκάζι κολλημένο στο πάτημα στην Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

 
 

Σοκαριστικό είναι το βίντεο που δόθηκε πριν από λίγες ώρες στη δημοσιότητα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, και παρουσιάζει οδηγούς να υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια ταχύτητας.

Ένας εξ αυτών, μάλιστα, καταγράφηκε από το φωτογραφικό ραντάρ της τροχαίας να κινείται στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης με ταχύτητα 251 χλμ./ώρα, σε τμήμα που το όριο ήταν 100 χλμ./ώρα.

Ο οδηγός, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση οδηγήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ του επιβλήθηκαν και οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις


 
 

Τι ορίζει ο ΚΟΚ

Με βάση το Άρθρο 20 «Όρια Ταχύτητας» του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όποιος κινείται σε αυτοκινητόδρομο, όπως ο εν λόγω παραβάτης οδηγός, με ταχύτητα πάνω από 150 χλμ./ώρα, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 175 ευρώ και επί τόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

Ποινή φυλάκισης

Παράλληλα, με δεδομένο ότι εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση, ο οδηγός που κινούνταν με 251 χλμ./ώρα στην Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης κινδυνεύει και με ποινή φυλάκισης, εφόσον το δικαστήριο κρίνει ότι από την πράξη του οδηγού μπορεί να προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα ή για άνθρωπο, όπως ορίζει το Άρθρο 290Α «Επικίνδυνη Οδήγηση» του Ποινικού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο άρθρο αναφέρεται ότι όποιος οδηγεί όχημα σε αυτοκινητόδρομο ή σε οδό ταχείας κυκλοφορίας με ταχύτητα που υπερβαίνει το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας κατά τουλάχιστον 60 χλμ./ ώρα, τιμωρείται, αν δεν προβλέπονται βαρύτερες κυρώσεις σε άλλες διατάξεις:


α) με φυλάκιση έως 3 έτη, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα


β) με φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο,



γ) με κάθειρξη έως 10 έτη, αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη ή προκάλεσε σημαντική βλάβη σε κοινωφελείς εγκαταστάσεις,

δ) με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών, αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλου. Αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

Όποιος οδηγεί επικίνδυνα από αμέλεια και από την πράξη του αυτή μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα ή κίνδυνος για άνθρωπο, τιμωρείται με φυλάκιση έως 2 έτη ή χρηματική ποινή.

carandmotor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου