ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Χαμένες ώρες ύπνου λόγω κινητού - 5 τρόποι να το αντιμετωπίσετε το πρόβλημα


75% συμμετεχόντων σε έρευνα μένουν ξύπνιοι μέχρι τα βαθιά μεσάνυχτα επειδή περιηγούνται στο διαδίκτυο και κάνουν αγορές online

Τι σας θυμίζει αυτό το σενάριο; Μπαίνετε στο κρεβάτι για να κοιμηθείτε και δίχως καλά-καλά να το συνειδητοποιήσετε έχουν περάσει μια-δυο ώρες που «χαζεύετε» στο κινητό, χάνοντας σημαντικό χρόνο από τον πολύτιμο ύπνο σας.

 
 

Δυστυχώς δεν είστε οι μόνοι. Πρόσφατη έρευνα της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής Ύπνου (AASM) έδειξε ότι το 75% των συμμετεχόντων μένουν ξύπνιοι μέχρι τα βαθιά μεσάνυχτα επειδή περιηγούνται στο διαδίκτυο και κάνουν αγορές online.

Εξίσου επικίνδυνη είναι και η τηλεόραση αφού το 91% είπαν ότι συμβαίνει να ξενυχτάνε για να δουν την αγαπημένη τους τηλεοπτική σειρά ή ταινία.

«Η αναβλητικότητα στον ύπνο είναι καθημερινό φαινόμενο για πολλούς ανθρώπους», λέει ο πνευμονολόγος Dr. Alexandre Abreu, επίκουρος καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και εκπρόσωπος της AASM. «Με τόσο πολλούς ψηφιακούς περισπασμούς γύρω μας, μπορεί εύκολα να μπει κανείς στη διαδικασία να δει ένα ακόμα επεισόδιο ή βίντεο. Ο,τιδήποτε όμως μας εμποδίζει να κοιμηθούμε τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ, είναι επιζήμιο για την υγεία».


Τι μπορείτε να κάνετε

Η AASM παρέχει τις εξής συμβουλές για να απαλλαγείτε από τους περισπασμούς που δημιουργούν το κινητό και η τηλεόραση, παρεμποδίζοντας τον ύπνο σας:

  • Να απενεργοποιείτε τις ψηφιακές συσκευές τη νύχτα. Να τις κλείνετε τουλάχιστον 30 λεπτά πριν μπείτε στο κρεβάτι σας
  • Αφήστε το κινητό σας σε άλλο δωμάτιο. Κανείς δεν το θέλει, αλλά είναι απαραίτητο. Και μην χρησιμοποιείτε το κινητό σας ως ξυπνητήρι. Η δικαιολογία αυτή υπάρχει μόνο για να μην το αφήνετε σε άλλο δωμάτιο. Αγοράστε ένα κανονικό ξυπνητήρι για να βεβαιωθείτε πως θα σηκωθείτε το πρωί.

  •  
     
  • Καθιερώστε μία χαλαρωτική ρουτίνα πριν τον βραδινό ύπνο. Η ρουτίνα αυτή δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνει ατελείωτο παιχνίδι στο κινητό ή στο κομπιούτερ με τους φίλους σας. Προτιμότερο είναι να κάνετε ένα ζεστό ντους και να διαβάσετε ένα βιβλίο (όχι στο κινητό, αλλά κανονικό βιβλίο).
  • Βάλτε ένα πρόγραμμα στον ύπνο σας. Να μπαίνετε για ύπνο και να ξυπνάτε καθημερινά την ίδια ώρα. Μην επιτρέπετε στους ψηφιακούς περισπασμούς να χαλάνε το πρόγραμμά σας.
  • Απενεργοποιήστε τις προειδοποιήσεις και τους ήχους των εισερχομένων. Αν πρέπει οπωσδήποτε να έχετε το κινητό δίπλα σας το βράδυ, απενεργοποιήστε τα push notifications και τους ήχους εισερχομένων, για να μην μπείτε στον πειρασμό να ασχοληθείτε με το κινητό σας.

iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου