ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Η συνταγή για τα καλύτερα μελομακάρονα είναι της Νεκταρίας Κοκκινάκη

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και σιγά σιγά αρχίζουμε να αναζητούμε συνταγές για μελομακάρονα. Η Νεκταρία Κοκκινάκη έχει την ωραιότερη και την πιο εύκολη!

Υλικά – Μελομακάρονα

500ml ελαιόλαδο

300 γραμμ. ζάχαρη

300 ml χυμός πορτοκαλιού

15 γραμμ. σόδα

50 ml κονιάκ ή ρακόμελο ή ρακί


1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

Μπέικιν πάουντερ

1,5 κιλό περίπου αλεύρι




Για το σιρόπι

400 ml νερό

400 γραμμ. ζάχαρη

200 γραμμ. μέλι

1 ξύλο κανέλας

Φλούδα πορτοκαλιού


Για το πασπάλισμα


200 γραμμ. σησάμι καβουρδισμένο

200 γραμμ. καρύδια




Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, στη συνέχεια ρίχνουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα, και το αλκοόλ. Βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με τη σόδα, προσοχή διότι θα φουσκώσει και μπορεί να βγει έξω από το σκεύος, καλό είναι να το έχουμε πάνω από το μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

 
 
>


Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα. Θα πρέπει η ζύμη μας να είναι μαλακιά. Δεν πειράζει αν στην αρχή μας κολλάει λίγο στο ζύμωμα, να μπορούμε να πλάσουμε ένα μπαλάκι.

Πλάθουμε τα μελομακάρονα μας, σε μια ξύστρα πιέζουμε το μελομακάρονο ώστε να πάρει το σχήμα, αυτό βοηθά να μελωθούν καλύτερα. Μπορούμε σε κάποια να προσθέσουμε μέσα σαν γεμίσει και ένα καρύδι.

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για ένα τέταρτο περίπου. Αφήνουμε τα μελομακάρονα να κρυώσουν αρκετά πριν τα μελώσουμε.

Φτιάχνουμε το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τις φλούδες πορτοκαλιού. Αφήνουμε να βράσει για πέντε λεπτά. Όταν είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.


Ρίχνουμε τα μελομακάρονα στο σιρόπι ενώ είναι ζεστό (αν χρειαστεί μέχρι να τελειώσουμε το ξανά ζεσταίνουμε) και τα βάζουμε σε μια σουρωτήρα ώστε να φύγει το περιττό σιρόπι


Καβουρδίζουμε το σησάμι σε ένα τηγάνι ή στο φούρνο. Το χτυπάμε λίγο στο μπλέντερ ή στο γουδί να αναδυθούν τα άρωμα του. Ανακατεύουμε το σουσάμι με τα σπασμένα καρύδια και λίγο κανέλα και πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα.

eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου