ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών: Εκδήλωση για την “Ψυχική ανθεκτικότητα” - (εικόνες)

Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώθηκε από τη  Δημόσια Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με την κινητή μονάδα ψυχικής

υγείας Ν. Κοζάνης-Γρεβενών με θέμα την “Ψυχική ανθεκτικότητα”.


 

 

Θερμή ήταν η ανταπόκριση του κοινού που παρευρέθηκε στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης. Η προϊσταμένη της βιβλιοθήκης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, και τις ομιλήτριες Γεωργία Κοσματοπούλου, κοινωνική λειτουργό και την Ελένη Χαλκίδου, ψυχολόγο. Αναφέρθηκε στο δυνατό ρόλο της βιβλιοθήκης απέναντι στην κοινωνία να αφουγκράζεται τις ανάγκες της και συνεχώς να προσπαθεί να εξελίξει τις υπηρεσίες της. 

Το λόγο στη συνέχεια πήρε η κ. Γεωργία Κοσματοπούλου η οποία πρώτα από όλα αναφέρθηκε στο τι είναι η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας,  ποιες οι υπηρεσίες της οι οποίες παρέχονται εντελώς δωρεάν στους πολίτες με τη χρήση του ΑΜΚΑ, ποια τα προγράμματα που εφαρμόζονται, οι στόχοι της, σε ποιους απευθύνεται και πού στεγάζεται.

Παρουσίασε αρχικά τον ορισμό της ψυχικής ανθεκτικότητας και την προέλευσή του. Επίσης, παρέθεσε τις αντιξοότητες που υπάρχουν είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε κοινωνικό επίπεδο, μίλησε για το stress και τους κινδύνους που εγκυμονεί  για το σώμα και την ψυχή μας, δύο από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τη διατάραξη της ψυχικής ισορροπίας μας.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στη θετική ανταπόκριση  και τα χαρακτηριστικά της θετικής προσαρμογής. Πραγματοποίησε ανάλυση για τους παράγοντες επικινδυνότητας και τους παράγοντες προστασίας, ενώ παράλληλα, ακούσαμε για τα χαρακτηριστικά των ψυχικά ανθεκτικών ατόμων.


 
 

Την παρουσίαση συνέχισε η κ. Ελένη Χαλκίδου που αναφέρθηκε στις δεξιότητες που προάγουν την ψυχική ανθεκτικότητα καθώς και στις στρατηγικές ανάπτυξής της με παρεμβάσεις σε μακρό-επίπεδο, μικρό-επίπεδο, σε κοινωνικό και ατομικό επίπεδο. Τέλος, έκλεισε την εισήγηση αναφερόμενη στη σημασία της ανάπτυξης της ψυχικής ανθεκτικότητας κατά την παιδική ηλικία, στην οποία τίθενται τα θεμέλιά της για την ενήλικη ζωή.

Ακολούθησε συζήτηση πάνω στα ζητήματα που αναλύθηκαν στην ομιλία με τη συμμετοχή του κοινού.

Ευχαριστούμε θερμά τις ομιλήτριες που με μεγάλη χαρά αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας και παρουσίασαν ένα τόσο ευαίσθητο θέμα  που μας αφορά όλους.

Επιπλέον, ευχαριστούμε το εξαιρετικό κοινό που εμψύχωσε την προσπάθεια μας. Για ακόμα μία φορά μας έδωσε το κίνητρο να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για την βελτίωσή μας και να εμπλουτίζουμε τις εκδηλώσεις μας με θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου