Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα


Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες δεν γίνονται! Γι' αυτό ο Πέτρος Συρίγος ξεκινά να μοιράζεται αγαπημένες συνταγές για τις γιορτές...

Υλικά – κουραμπιέδες

900 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
250 γραμμ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
350 γραμμ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος (βαζάκι)
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια


2 κρόκοι αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
150 γραμμ. καβουρδισμένο αμύγδαλο (χτυπημένο στο γουδί)
Ανθόνερο για το ράντισμα
300 γραμμ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα δάκρυα


Διαδικασία

 
 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη μέχρι να «ασπρίσει» και να αποκτήσει την υφή μαρέγκας. Στη συνέχεια προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και κατόπιν την βανίλια. Χτυπάμε το μείγμα για 3-4’. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το baking powder και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τα οποία έχουμε πρώτα θρυμματίσει στο γουδί. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα αυτό στο μίξερ.
Καταλαβαίνουμε ότι το μείγμα μας είναι έτοιμο από τη στιγμή που ο κάδος του μίξερ έχει καθαρά τοιχώματα και η «ζύμη» μας είναι μια ενιαία μάζα.

Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες των 20 περίπου γραμμαρίων, τι οποίες τοποθετούμε στο ταψί (πάνω σε λαδόκολλα). Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 15-17 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι κουραμπιέδες μας). Αφαιρούμε από το φούρνο ραντίζουμε αμέσως με ανθόνερο και αφήνουμε 15 λεπτά.

Σε ενα ταψί βάζουμε κάτω ζάχαρη άχνη και απο πάνω βάζουμε μια στρώση κουρεμπιέδες, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και βάζουμε τα επόμενα πασπαλίζοντας συνεχώς με ζάχαρη άχνη.

Το ιδανικό θα ειναι να μείνουν όλο το βράδυ μέσα στην άχνη και την επόμενη να τα στήσετε σε μια πιατέλα. Το ανθόνερο το βάζουμε για να πάρει ωραίο άρωμα,η στιγμή που πρέπει να το βάλουμε είναι με το που τα βγάλουμε από τον φούρνο.

Αν θέλετε να τους κάνετε με σοκολάτα, δεν τους περνάτε από ζάχαρη άχνη. Τους αφήνετε να κρυώσουν τελείως, έπειτα τους βουτάτε σε γκανάζ σοκολάτας.

eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου